06.06.07. Socijalizacijom do udomljenja

| More

Udruga Prijatelji životinja u suradnji s Gradskim skloništem za napuštene životinje Dumovec pokreće projekt

- Prijatelji životinja i Gradsko sklonište za napuštene životinje u Dumovcu pokreću projekt socijalizacije pasa u kojem će sudjelovati petero odraslih pasa

Trenerica pasa Barbara Luter preuzet će 6. lipnja u 13 sati pse s kojima će u vlastitom domu provoditi trening socijalizacije i dresure pasa. Cilj je projekta omogućiti kvalitetno udomljenje i to bez obzira na dob, spol, izgled ili pak ponašanje. 'Naime, znatno je teže naći kvalitetnog udomitelja za odraslog napuštenog psa, pa ih odgojem i socijalizacijom želimo učiniti atraktivnima u očima potencijalnog udomitelja', izjavljuje Barbara Luter.

Drugi je cilj projekta omogućiti ljudima koji su kvalitetni potencijalni udomitelji, a nemaju dovoljno vremena za odgoj šteneta, koje može iziskivati dosta energije, vremena i novca, da dobiju psa koji je kastriran, cijepljen, čipiran te socijaliziran.

Psi će proći sljedeće treninge: socijalizacija, vježbe osnovne poslušnosti, prilagodba na uvjete u kući/stanu, prilagodba na gradske uvjete/ponašanje u šetnji i prilagodba na vožnju u automobilu.

Projekt 'Socijalizacijom do udomljenja' trajat će tri mjeseca i zainteresirani građani su već sada pozvani da izaberu kojeg psa žele udomiti i pratiti njegovu socijalizaciju. Pas će po završetku socijalizacije moći biti udomljen. Trenutno je riječ o pilot projektu, koji će trajno zaživjeti u budućnosti naiđe li se na zadovoljavajući odaziv građanstva, drugim rječima ukoliko se nađu zadovoljavajući domovi u kojima će psi biti sigurni i voljeni.

Informativni štandovi će u sklopu pilot projekta Udruge biti postavljeni na uglu Varšavske ulice i Trga Petra Preradovića, gdje će zainteresirani građani dobiti informacije o razvoju projekta.

Pozivamo sve zainteresirane da 6. lipnja u 13 sati dođu u Gradsko sklonište za napuštene životinje Franjčevićeva 43 u Dumovcu i poprate ovaj projekt, te na taj način pomognu plemenitom cilju pokušaja nalaženja domova za napuštene i nezbrinute pse.

Voditeljica projekta je Agneza Lešdedaj, trenerica pasa je Barbara Luter a pomoćnica trenerice Jelena Šerić. Projekt 'Socijalizacijom do udomljenja' potpomognut je od strane Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo.

Socijalizacijom do udomljenja [ 140.64 Kb ]Socijalizacijom do udomljenja 2 [ 147.75 Kb ]Socijalizacijom do udomljenja 3 [ 154.98 Kb ]Socijalizacijom do udomljenja 4 [ 159.78 Kb ]Socijalizacijom do udomljenja 5 [ 153.68 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting