01.10.07. Dani prijatelja životinja

| More

Udruga Prijatelji životinja poziva na obilježavanje Dana prijatelja životinja

Dani prijatelja životinja 2007 trajat će deset dana (od 1. do 10. listopada) sa sljedećim događanjima:

1.10. već treću godinu za redom povodom Svjetskog dana vegetarijanstva održava se koncert, a ove godine pod nazivom 'Vegetarijanstvom protiv globalnog zatopljenja' nastupit će Hakuna Matata, Davorin i Bogovići, Dead by Mistake, SoM, Plan B, October Light i Things Fall Apart. Koncert će se održati u zagrebačkom Boogaloo klubu, Vukovarska 68, s početkom u 19 sati, a voditeljica programa je Marija Štrajh. Posjetitelji će na koncertu moći kušati nešto od bogate vegetarijanske prehrane i to tako što će svatko uz ulaznicu dobiti ukusan veganski sendvič.

Ovo je prvi koncert u Hrvatskoj vezan za problem globalnog zatopljenja i njegovo održavanje samo je mali korak u pravcu ukazivanja na jednostavni, ali veliki utjecaj na rješavanje tog gorućeg problema - prelazak na vegetarijansku prehranu.

2.10. na Svjetski dan farmskih životinja Prijatelji životinja će na informativnom štandu u 12 sati pripremiti vegansku degustaciju kako bi potaknuli sugrađane da na Dan farmskih životinja odustanu od jedenja mesa i pokažu suosjećanje prema životinjama. Zainteresirani će moći dobiti i informativne materijale o životu farmskih životinja, dok će se u novim prostorijama Udruge u Gajevoj 47 moći pogledati i video projekciju filma 'Nema srca za Lucy' o životu svinja, s početkom u 18:30 sati.

Tijekom Dana prijatelja životinja održat će se i promocija knjige upravo izašle iz tiska 'Ta ravnopravna stvorenja - 100 odgovora na 100 pitanja o pravima životinja' skupine autora, koju je izdao nakladnik Dvostruka duga u suradnji s udrugom Prijatelji životinja. Knjiga upoznaje čitatelja s nezaustavljivim svjetskim pokretom za prava neljudskih životinja.

Predstavljanje će se održat u Rijeci na Svjetski dan farmskih životinja, 02.10.2007. u 18:30 sati, u Dvorani 'Transadrie', Riva Boduli 1, te u Zagrebu, na sam Svjetski dan zaštite životinja, 04.10.2007. u 18:30 sati, u Pučkom otvorenom učilištu, Ulica grada Vukovara 68.

4.-10.10. traje potpisivanje svjetske peticije 'Životinje su mi važne' na koju se stavlja najveći naglasak u Danima Prijatelja životinja. Peticija pokrenuta od najveće svjetske organizacije za dobrobit životinja World Society for the Protection of Animals - WSPA, za cilj kampanje ima postići globalno priznanje da životinje osjećaju te da je naša odgovornost da stanemo na kraj okrutnosti nad životinjama širom svijeta, odnosno donošenje Univerzalne deklaracije o dobrobiti životinja pri Ujedinjenim narodima. Do sada je u svijetu prikupljeno više od 650.000 potpisa, od kojih je udruga Prijatelji životinja prikupila 23.000 potpisa, no do kraja ove godine planira se dostići cilj od milijun potpisa i iz tog razloga Prijatelji životinja će na svakodnevnim štandovima u trajanju od tjedan dana pozivati građane na potpisivanje ove važne peticije. Informativni štandovi Udruge biti će postavljeni na uglu Varšavske ulice i Trga Petra Preradovića, osim 4.10. na Svjetski dan zaštite životinja koji će biti obilježen u organizaciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, na Trgu bana Jelačića, te 7.10. na jezeru Bundek gdje će uz potpisivanje peticije i informativne materijale za građane biti priređen veganski roštilj.

Prijatelji životinja pozivaju građane da poprate ove događaje, informiraju se o pravima životinja i vegetarijanstvu te u što većem broju potpišu peticiju 'Životinje su mi važne'.

1.10. Svjetski dan vegetarijanstva

Koncert Vegetarijanstvom protiv globalnog zatopljenja

2.10. Svjetski dan farmskih životinja

Svjetski dan farmskih životinja 1

Svjetski dan farmskih životinja 2

Svjetski dan farmskih životinja 3

Svjetski dan farmskih životinja 4

Svjetski dan farmskih životinja 5

4.10. Svjetski dan zaštite životinja

Vesna Pusić potisuje peticiju

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting