27.02.13. Boris Novković u šokantnom videu o industriji krzna!

| More

Prijatelji životinja najavljuju nastavak kampanje 'Za Hrvatsku bez krzna'

- Poznati pjevač u kratkom filmu poziva na suosjećajno odijevanje

Nakon objavljenih plakata 'I malo krzna jednako boli', Prijatelji životinja i Boris Novković predstavljaju kratki film o životinjama iskorištavanima zbog njihova krzna, u sklopu kampanje 'Za Hrvatsku bez krzna'.

U kratkom videu Boris se obraća javnosti objašnjavajući što se događa životinjama uzgajanima, lovljenima i iskorištavanima za potrebe modne industrije te poziva da se odijevamo u trgovinama koje u svojoj ponudi ne drže životinjsko krzno.

Boris apelira u videu: 'Svake godine ubija se 75 milijuna mačaka, pasa, tuljana, činčila i drugih životinja za proizvodnju krzna i krznenih dodataka. Životinje pritom trpe veliku bol i patnju, a to je potpuno nepotrebno… Postavite se u poziciju slabijih i imajte osjećaj za pravednost. Kupujte odjeću isključivo od neživotinjskih materijala.'

U dvije i pol minute dokumentarnog filma korištene su šokantne snimke udruga People for the Ethical Treatment of Animals, Swiss Animal Protection i Coalition to Abolish the Fur Trade, pa stoga video možda neće biti svima jednostavan za pogledati.

Potresan, ali edukativan video snimio je i režirao Tomislav Pović, koji je ujedno i autor prvog filma Prijatelja životinja 'Budite bolji od okrutnosti', realiziranog u suradnji s Bojanom Jambrošićem.

Video se može pogledati na web stranicama Prijatelja životinja i na YouTube kanalu udruge Prijatelji životinja www.youtube.com/afcroatia.

Molimo predstavnike medija da objave film ili da pozovu građane da ga pogledaju na web stranici Udruge.

Snimka u visokoj rezoluciji dostupna je na ovom linku.

Pogledajte listu trgovina bez krzna.

Video je realiziran u suradnji s Fur Free Alliance, a potporu čitavome projektu dali su Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba, Zale, Iskon, Europlakat, Arto, Print grupa, Sapunoteka, Vegehop i bio&bio.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting