26.06.19. Slavko Sobin i njegove cure u ljetnoj kampanji protiv napuštanja

| More

Poznati glumac, Buba i Mara pridružili su se dugogodišnjem projektu Prijatelja životinja

Slavko Sobin i njegovi psi [ 782.12 Kb ]

- Na jumbo plakatima po Hrvatskoj pozivaju na odgovorno skrbništvo kroz sva godišnja doba

Dok mnogi planiraju godišnje odmore i odlaze na ljetovanje, udruga Prijatelji životinja 17. godinu zaredom, kroz svoju poznatu ljetnu kampanju „Obitelj na more, a pas na ulicu?!”, podsjeća da ljubav prema psima i mačkama ne ide bez odgovornosti. Na simpatičnim vizualima jumbo plakata po hrvatskim gradovima, popularni glumac Slavko Sobin sa svojim udomljenim, mikročipiranim i kastriranim psima Bubom i Marom širi poruku o važnosti doživotnog odgovornog skrbništva za naše četveronožne prijatelje i članove obitelji.

Iako prezaposlen, omiljen i multitalentirani Slavko Sobin, poznat i po velikoj ljubavi prema psima, našao je vremena da punim srcem podrži kampanju i ovogodišnju poruku „Odgovornost kroz sva godišnja doba”. „Udomio sam dva prekrasna psa koja obožavam i ne mogu zamisliti život bez njih. Pas je dugogodišnja odgovornost, prijatelj do kraja, a ne božićni poklon koji traje do ljeta. Uz ljubav, bez koje nema suživota sa životinjama, ta odgovornost pokazuje se udomljavanjem, mikročipiranjem i kastracijom”, izjavio je Slavko.

Svojim miljenicama osigurao je sve zakonom predviđene mjere, i više od toga. Buba i Mara čipirane su, kastrirane, redovito u šetnji, cijepljene i zaštićene od dosadnih buha, a zauzvrat Slavku pružaju beskrajno prijateljstvo. Njihova povezanost dokaz je da uz ljubav uvijek treba ići i odgovornost, čime se vrlo konkretno i učinkovito smanjuje broj napuštenih životinja.

Nažalost, mnogi psi i mačke uđu u topli dom tijekom božićnih blagdana, a onda završavaju svoj život u obitelji prije godišnjih odmora, napušteni i zanemareni. Često se događa da, još nekastrirani, na svijet donose potomke koje neodgovorne i bešćutne osobe jednako odbacuju kao i odrasle pse i mačke. Ovaj oblik zlostavljanja životinja događa se unatoč činjenici da je napuštanje životinja kažnjivo novčanom kaznom od 15 do 30 tisuća kuna.

Velik broj neželjenih štenaca i mačića završava tragično pa je kastracija nužan dio odgovornog skrbništva. Osim skrbnika životinja, najveću odgovornost imaju gradovi i općine koji trebaju sustavno provoditi kontrolu mikročipiranja pasa i mogu propisati trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke.

Na tisuće pasa i mačaka trenutačno čeka svoj zauvijek dom u kojemu će biti voljeni i doživotno zbrinuti. Stoga Slavko i Prijatelji životinja apeliraju da se životinje ne kupuju, već pozivaju sve koji imaju uvjete za dugogodišnju skrb o životinjama da ih udome te tako spase i životinju koja čeka udomljenje i onu koju čeka na to ispražnjeno mjesto u skloništu.

Prijatelji životinja zahvaljuju svima koji su doprinijeli realizaciji vizuala „Odgovornost kroz sva godišnja doba“: Viktoru Dragi, uvijek spremnom pomoći životinjama, za kreativno vodstvo i produkciju; Tomislavu Valentu za fotografiju; fotostudiju Katran za ustupanje prostora za snimanje te svima ostalima koji podržavaju kampanju „Obitelj na more, a pas na ulicu?”

Slavko Sobin i njegovi psi [ 972.85 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting