08.06.21. Vege fini ćevapčići: bolji i zdraviji od mesnih!

| More

Na 10. VegeSajmu degustacije i promocije brojnih biljnih delicija

- 15. lipnja 2021. na zagrebačkome glavnome Trgu raznolika ponuda veganskih proizvoda

Na jubilarnom 10. VegeSajmu, koji će se održati 15. lipnja 2021. na glavnom zagrebačkom trgu, uz brojne druge delicije najavljuje se i degustacija najfinijih gotovih veganskih ćevapčića dostupnih na hrvatskome tržištu. Prijatelji životinja, organizatori VegeSajma, s ponosom ističu da su ovi ćevapčići bolji od mesnih jer su napravljeni bez cijene nečijeg života!

Ćevapčići, namijenjeni svima, vrlo su ukusan i zdrav veganski proizvod koji se brzo i jednostavno priprema. Svojim okusom, izgledom, mirisom, bojom i teksturom podsjećaju na ćevape od životinjskoga mesa te se tako i konzumiraju, najbolje uz lepinju, luk i ajvar. Osim što su znatno zdravija verzija ćevapa, promiču nenasilje prema životinjama i brigu za očuvanje okoliša. Etičnu priču o finim veganskim ćevapčićima dodatno zaokružuje činjenica da se od svakog kupljenog proizvoda donira kuna udruzi Prijatelji životinja.

„Vjerojatno bi svima, kada bi razmišljali o podrijetlu obroka, tek pokvarila činjenica da su životinje, koje su ubijene kako bi završile na tanjuru kao mesni ćevapčići, silno željele živjeti. S druge strane, u sastavu biljnih ćevapčića nalaze se: soja, ječam, luk, pšenica, sušena paprika i ostali začini, što taj proizvod čini ekološki prihvatljivijim, puno zdravijim, ali i manje kaloričnim a jednako zasitnim. Svjetska zdravstvena organizacija već godinama upozorava da je prerađeno meso kancerogeno za ljude. Istraživanja pokazuju da svakodnevno konzumiranje 50 grama prerađenog mesa povećava rizik od raka debelog crijeva za 18 posto. Umjesto kolesterolom i mastima, vege fini ćevapčići obiluju zdravim bjelančevinama, vitaminima, mineralima i vlaknima pa ih uistinu mogu konzumirali svi bez imalo grižnje savjesti”, pojašnjavaju Prijatelji životinja.

Navode da je prošle godine hit bila Stellina kobasica koja će, vjeruju, i ove godine privlačiti veliku pozornost. Iza njezina nastanka, kao i iza nastanka ostalih veganskih proizvoda, krije se topla i humana priča o želji da svijet bude ljepše mjesto. Osim ćevapčića i kobasica, na ovogodišnjem VegeSajmu posjetitelje će mamiti i hrenovke, salame, razni namazi, burgeri, keksi, kolači, torte, sendviči, ali i topli obroci na žlicu.

„Veselimo se prilici da 15. lipnja od 8 do 20 sati informiramo sve, bez obzira na način prehrane, i osiguramo ponudu raznolikih izlagača biljnih proizvoda. Na dan kada Trg bana Jelačića ima najzeleniju ponudu, posjetitelji će se moći upoznati s veganskim proizvodima i napuniti ne samo svoje hladnjake nego i vlastita srca”, zaključuju Prijatelji životinja.

Više o ponudi 10. VegeSajma može se saznati OVDJE.

ćevapčići [ 171.80 Kb ]

Vezane teme

vegesajam [ 152.88 Kb ]stellina kobasica 2 [ 157.72 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting