20.06.03. Napuštanje kućnih životinja

| More

Kampanja Prijatelja životinja protiv napuštanja kućnih životinja pred nadolazeće godišnje odmore

I OVE GODINE OBITELJ NA MORE, A PAS NA ULICU?!?

Udruga Prijatelji životinja u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo i ove je godine pokrenula kampanju kojom upozorava javnost na i dalje sveprisutan problem napuštanja životinja pred godišnje odmore. Potaknuti prošlogodišnjim iskustvom(ima), svjesni smo da i dalje postoje nemarni vlasnici kojima je nekoliko dana odmora i uživanja važnije od njihovih životinja. Stoga ovu priliku želimo iskoristiti kako bismo apelirali na njih da dva puta promisle prije nego posegnu za drastičnim rješenjem i odbace svoje četveronožne prijatelje.

U protivnom, vrlo je izgledno da će sudbina njihovih, do tada gotovo ravnopravnih članova obitelji, nalikovati tragičnim ili u najmanju ruku neizvjesnim svršecima scenarija skupocjenih holywoodskih filmskih uspješnica.

Ne završe li - nakon nekoliko tjedana dugog tumaranja po gradskim ulicama u potrazi za hranom, vodom i iznenada nestalim vlasnikom - pod kotačima automobila ili u rukama tinejdžera perverznih umova i bolesnih nakana, lako je za očekivati da će skončati u zagrebačkom šinteraju iz kojeg će već nakon deset dana biti brže-bolje ekspedirani u azil u Dumovcu oko kojeg se posljednjih dana u medijima a i među zaštitarima životinja podiglo dosta prašine. Jer, ono što bi trebalo biti utočište za odbačene, neželjene, izgubljene i odlutale životinje, po nekim naznakama nalikuje na nacističke koncentracione logore u kojima nisu zadovoljeni niti najosnovniji higijenski uvjeti, u kojima se njihovi "štićenici" izgladnjuju do ludila i bunila i u čijem se sastavu (ili neposrednoj blizini) uvijek praktično nalazi i neizbježna spalionica leševa.

Upravo zbog toga, Prijatelji životinja ove će godine u nekoliko navrata putem medija i izravnim akcijama na ulicama apelirati na sugrađane da svoje pse (i mačke) ne ostavljaju na skrb slatkorječivim voditeljima azila ne baš čistih i jasnih namjera.

Isto tako, zabrinuti tropskim vrućinama i toplinskim udarima koji nemilice haraju našim gradom, molimo sve medije da prenesu naš apel i zamole građane da svojim životinjama, a isto tako i onima koje žive u njihovim dvorištima, vežama ili lutaju susjedstvima daju vode, odnosno, gdje god je to moguće i gdje god vide da životinje (psi, mačke, ptice) skapavaju od žeđi, da pokažu malo samilosti te im ostave posudice koje će redovito puniti svježom vodom.

Jer, samilost prema životinjama jest samo mali korak do samilosti prema ljudima.

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting