01.12.03. 'Mačke' i 'psi' protiv Iamsa

| More

Multinacionalna kompanija testira hranu za pse i mačke na zatočenim životinjama

Zagreb - Aktivisti obučeni u zatvorenička odijela s maskama pasa i mačaka, nagurat će se u kaveze te tako prikazati patnju životinja koje bivaju zanemarene i ubijene u surovim 'prehrambenim' pokusima koje provodi proizvođač hrane za kućne ljubimce Iams. Iams proizvodi i hranu Eukanuba, a u vlasništvu je Procter & Gamblea. Zabrinuti članovi PETA-e, Prijatelja životinja i kupci hrane za pse i mačke također će držati natpise, 'Zaustavite Iamsove pokuse na životinjama'. Prosvjed će označiti početak međunarodne kampanje organizacije PETA protiv Iamsa u Hrvatskoj - slične akcije se provode širom Europe i Sjeverne Amerike.

Datum: Ponedjeljak, 01. prosinca 2003.
Vrijeme: 12.00 - 13.00.
Mjesto: Križanje Gajeve i Bogovićeve ulice, ispred hotela Dubrovnik

U nedavnoj tajnoj istrazi organizacije PETA otkriveni su žalosni uvjeti Iamsovog laboratorija u Sjedinjenim Državama. Uništeno je najmanje 27 pasa, dok su drugi umrli od bolesti koje nisu bile liječene, usprkos Iamsovom obećanju da u Iamsovim pokusima nijedna životinja neće biti namjerno ubijena. Ni ostali Iamsovi postupci nisu manje jezivi. Od krtice iz austrijskog laboratorija doznali smo da su životinje koje koristi vivisektor, navodno plaćen od Iamsa, redovito izudarane i pretučene. Mnoge postaju psihotične, jer su i po sedam godina zatvorene u male, prazne, betonske ćelije. Istraživanje organizacije PETA Iamsovih laboratorija također je otkrilo:

'Iams okrutno drži pse i mačke u zatočeništvu, dok svojim kupcima prodaje priču o tome kako im je stalo do životinja', kaže direktor organizacije PETA, Dawn Carr. 'Nove vrste hrane za kućne ljubimce moraju se testirati kod kuće, a ne na usamljenim psima i mačkama u kavezima nekog laboratorija koji se skriva od javnosti.'

Na web stranici bit će dostupne snimke dobre kvalitete koje prikazuju životinje u Iamsovim laboratorijima. Više informacija potražite na web stranici organizacije PETA, IamsCruelty.com.

iams_zagreb1iams_zagreb2iams_zagreb3iams_ljubljana

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting