20.08.05. Kastrirati, a ne ubijati!

| More

Prijatelji životinja pozivaju građane na savjesnost prema kućnim životinjama

Prijatelji životinja u subotu, 20. kolovoza 2005., u Varšavskoj ulici ispred kina Europa, organiziraju akciju na kojoj će educirati građane o nužnosti kastracije kućnih životinja. Aktivisti Udruge će na informativnom štandu koji će biti postavljen u vremenu od 10 do 14 sati građanima pružati informacije i dijeliti letke kojim pozivaju na kastraciju pasa i mačaka.

U 12 sati informativni štand Udruge posjetit će i vlasnici sa svojim udomljenim psima koji su kastrirani kako bi građanima pokazali svoju humanu gestu udomljavanja napuštenih životinja, a ujedno ukazali i na svrsishodnost i neophodnost kastracije. Detaljne i stručne informacije o kastraciji moći će se dobiti i od dr. vet. med. Silve Rakočević.

Na informativnom štandu Udruge također će se upućivati građane na besplatnu kastraciju uličnih i napuštenih životinja koja se može obavljati preko udruge Noina arka (tel: 01/2329663) i udruge Plavi križ (gsm: 091/6214696).

Ovom akcijom, koja se izravno nadovezuje na kampanju Prijatelja životinja protiv napuštanja kućnih životinja pred godišnje odmore pod nazivom 'Obitelj na more, a pas na ulicu?!' odnosno 'Ne ostavljaj me' povodom koje su postavljeni jumbo plakati još uvijek vidljivi, upućuje se apel sugrađanima da ne napuštaju svoje kućne životinje već da se odgovorno brinu za njih i tako spriječe da stradaju skapavajući od gladi i žeđi, pod kotačima automobila ili pak da završe u utočištu za životinje, što nikako ne može biti i trajno rješenje.

Samo jedna mačka i njeno potomstvo tijekom sedam godina mogu donijeti na svijet 420.000 mačića, dok samo jedna kuja i njeno potomstvo tijekom sedam godina mogu donijeti na svijet 67.000 štenadi. Prevencija ovog problema je kastracija kućnih i uličnih životinja.

Kastracijom se sprječava nekontrolirano povećanje populacije kućnih životinja, a samim time i nepotrebno nasilno gašenje njihovih života, kao i rađanje neželjenih štenaca/mačića i uz to uvijek povezan aktualni problem njihovog udomljavanja. Također, kastracija rješava problem šetnji kada se ženka tjera te se sprječava psihička patnja životinje i bježanje mužjaka od kuće u potrazi za partnerom kako bi zadovoljila svoje prirodne nagone. Kastracija je zaštita od bolesti kao što su tumor dojki i maternice, piometra, sepsa, rak prostate i testisa, a kastrirana životinja živi duže. Danas se takva operacija obavlja rutinski te životinja već nekoliko sati nakon operacije može sve samostalno obavljati.

U akciji će sudjelovati i podružnice udruge Prijatelji životinja u Splitu, Varaždinu, Križevcima i Koprivnici.

Na fotografijama: Tek rođeni mačići potopljeni u plastičnoj vrećici u moru. Poreč, 06. 04. 2005.

Kastrirati a ne ubijati 1Kastrirati a ne ubijati 2Kastrirati a ne ubijati 3Kastrirati a ne ubijati 4Kastrirati a ne ubijati - Varaždin

Vezane teme

Utopljeni mačić 1 [ 17.31 Kb ]Utopljeni mačić 2 [ 24.37 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting