Zaštitimo zabranu kitolova, zaštitimo kitove!

| More

Više od 80 vlada iz čitavoga svijeta sastat će se 22. lipnja kako bi odlučile o budućnositi kitova. Više od 25 godina nakon globalne zabrane kitolova, ovi inteligentni sisavci još jednom su se našli u opasnosti. Hoćete li poslati pismo kako biste ih spasili?

Na godišnjoj sjednici Međunarodne komisije za kitolov u Portugalu, zemlje članice razmatrat će prijedlog kako bi se dopustio obalni kitolov – čime bi se zapravo uklonila međunarodna zabrana i time izazvala velika nesreća kitovima.

Zabrana kitolova ne samo da štiti vrstu od istrjebljenja već štiti i kitove kao jedinke od goleme patnje. Bio bi veliki korak unazad za dobrobit kitova u čitavome svijetu kad bi vlade uklonile zabranu nad ovom nepotrebnom i nehumanom praksom.

Mnoge vlade čine se opasno zainteresiranima za prihvaćanje ovog prijedloga; one vjeruju da bi mogao poslužiti kao sredstvo za kontroliranje tzv. japanskog kitolova 'u znanstvene svrhe'.

Nažalost, to nije slučaj. Mijenjanje obalnih kvota za kitolov neće jamčiti manje ubijenih kitova od strane Japana, Norveške i Islanda, koji se svi redom protive zabrani. Umjesto toga, ovaj će prijedlog otvoriti branu ovoj okrutnoj industriji kako bi porasla diljem svijeta. Međutim, ako dovoljno ljudi reagira sada, mi to možemo spriječiti.

World Society for the Protection of Animals (WSPA) moli pojedince iz čitavoga svijeta da pišu svojim vladama sa zamolbom da izglasaju 'ne' okrutnosti kitolova.

Molimo vas uključite se u ovu važnu akciju za zadržavanje opće zabrane komercijalnog kitolova i spas kitova od okrutnosti i spore i bolne smrti od rasprskavajućih harpuna. Pišite Ministarstvu kulture Republike Hrvatske kliknuvši ovdje.

Peticija je zatvorena.