Potpora aktivistima u pritvoru

| More

Uz potporu Amnesty Internationala i brojnih udruga za zaštitu i prava životinja aktivisti zatvoreni po članku 278a austrijskog Kaznenog zakona dobivaju i pisma potpore ljudi iz cijeloga svijeta otkako je represija nad njima započela 21. svibnja 2008. godine.

Iskažite im i vi svoju potporu. Osim pisma i peticije za njihovo puštanje iz pritvora možete im poslati par riječi potpore koje će im puno značiti.

Veganska udruga Austrije ponudila je svoje usluge dostavljanja pisma zatvorenicima - jednostavno pošaljite e-mail s imenom osobe kojoj želite pisati u Subject na info@vegan.at.

Vaš će e-mail članovi Udruge ispisati i poslati poštom (Sva korespodencija sa zatvorenicima čitana je od vlasti stoga može biti potrebno i desetak dana da pismo stigne do osobe kojoj je namijenjeno).

Zatvoreni aktivisti su Christian, Christof, Elmar, Felix, Jan, Jürgen, Kevin, Leo, Martin i Sabine.
Kratki opisi nekih od aktivista:

Christian Moser

Potpora aktivistima u pritvoru-ChrisChristian je rođen 3. listopada 1976., živi u Tirolu i otac je troje djece s kojima je veoma blizak i teško mu je biti odvojen od obitelji. Christian je ugostitelj, kipar i umjetnik. Istinski brine o ljudskim i životinjskim pravima. To se ogleda i u njegovom kreativnom radu u kojem se ne boji koristiti umjetničke provokacije kako bi naveo ljude na razmišljanje.
Christian organizira tjedne informativne štandove protiv krzna u Innsbrucku ispred Kleider Bauera. Na ova događanja svoju kreativnost unosi i putem kazališnih predstava i izvedbi bubnjevima.

Dipl. inž. Elmar Völkl

Potpora aktivistima u pritvoru-Elmar Elmar je rođen 11. veljače 1977., živi u Beču i do uhićenja je radio na doktoratu iz tehničke fizike. Velik dio slobodnoga vremena posvetio je računalima i automobilima. Uz to ga naročito zanimaju filozofija i sport. Sudjeluje u aktivnostima udruga za prava životinja, odlazi na prosvjede i uvijek je tu da pomogne.

Mr. Felix Hnat

Potpora aktivistima u pritvoru-FelixFelix je rođen 15. lipnja 1982., živi u Donjoj Austriji, magistar je ekonomije i dugi je niz godina uključen u kampanje za prava životinja, održivi razvoj, veganstvo i zaštitu okoliša. Kao predsjednik Veganske udruge Austrije, u javnosti i putem medija često govori o prednostima veganskog načina života. Felix je i glavni urednik dvogodišnjeg časopisa Vegan u kojem je njegova odgovornost prikupljanje dobro istraženih činjenica o zdravlju, politici i gospodarstvu i njihovom odnosu s veganstvom. Radi na doktoratu i ljubitelj je fitnesa.

Jürgen Faulmann

Potpora aktivistima u pritvoru-Juergen Jürgen je rođen 19. srpnja 1969., živi u Donjoj Austriji, otac je dvoje djece, bavi se dug niz godina aktivizmom za prava životinja. Prije nekoliko godina odselio se u Njemačku kako bi mogao raditi za PETA-u, no vratio se u Austriju te sada ima važnu ulogu kao direktor organizacije Four Paws International. Za Jürgena najbolji način prenošenja ideje o pravima životinja, osim informiranja javnosti o patnjama koje životinje proživljavaju, jesu šarene i kreativne akcije i fantastične degustacije veganske hrane. Posljednji projekt ovog kuhara po struci posebno je uređen kombi koji prodaje isključivo veganske burgere i kebabe!

Dr. Martin Balluch (pod štrajkom glađu)

Potpora aktivistima u pritvoru-Martin Martin je rođen 12. listopada 1964., živi u Beču, predsjednik je ugledne udruge Verein gegen Tierfabriken, ima doktorat iz prirodnih znanosti i filozofije. Nakon završetka studija radio je kao asistent na sveučilištima u Beču, Heidelbergu u Njemačkoj i Cambridgeu u Velikoj Britaniji. Po povratku u Austriju, prava životinja postala su njegova najveća okupacija. Martin je pozivan u škole kao podučavatelj o pravima životinja, a njegov doktorat iz filozofije objavljen je kao knjiga pod naslovom Znanstveni argument za prava životinja. Martin voli prirodu i koristi svaku prigodu za planinarenje, penjanje i skijanje. Neposredno prije uhićenja Martin je većinu vremena provodio baveći se problematikom transporta živih životinja te pripremajući kampanju pod nazivom 'Zaštita životinja u Ustavu', koja je trebala početi na sam dan njegova uhićenja. Martin preko mjesec dana štrajka glađu, izgubio je više od 20 kilograma, dobiva infuziju i lijekove protiv bolova.

Pisati im možete na mail info@vegan.at (pod Subject treba staviti ime osobe kojoj želite pisati).

Nakon 105 dana pritvora i 88 dana suđenja, 2. svibnja 2011. svih trinaestero optuženih oslobođeno je optužbi.