Životinje su mi važne

| More

Pomozite nam postići globalno priznanje da su životinje važne, da mogu osjećati bol te da je naša odgovornost da stanemo na kraj okrutnosti širom svijeta. Tražimo 10 milijuna potpisa kako bismo pokazali vladama svijeta da smo ozbiljni u namjeri postizanja Univerzalne deklaracije o dobrobiti životinja pri Ujedinjenim narodima.

Današnji stupanj patnje životinja je besprimjeran:

  1. Oko 60 milijardi životinja svake se godine koristi kako bi proizvele mlijeko, meso i jaja. Većina tih životinja se uzgaja na industrijskim farmama gdje njihove osnovne potrebe nisu ispunjene.
  2. Na svijetu je oko 600 milijuna pasa i gotovo isto toliko mačaka. Procjenjuje se kako su čak 80% njih lutalice ili su nepoželjne.
  3. Ilegalno i vrlo često nehumano trgovanje divljim životinjama je rastuće crno tržište vrijedno 10 milijardi dolara godišnje, od čega su po profitu jedino isplativiji krijumčarenje oružja i droga. U ovom 'mutnom' poslu na milijune divljih životnja ubijaju, zatočuju ili s njima trguju na krajnje nehuman način.
  4. Procjenjuje se da 80% snage na farmama u zemljama u razvoju donose životinje koje tegle, no dostupni resursi su često bijedni, neprimjereni i dovode do značajnih pitanja vezanih uz dobrobit.
  5. Životnije vrlo često stradavaju u prirodnim katastrofama, no to se rijetko uzima u obzir.

Za globalne probleme potrebno je globalno rješenje. Dogovor o važnosti nekog pitanja utječe na ljudske stavove, a ljudski stavovi utječu na njihove postupke. Univerzalna deklaracija o dobrobiti životinja imala bi istinski, dugoročan utjecaj na dobrobit milijarde životinja širom svijeta.

Molimo vas, potpišite peticiju za donošenje Univerzalne deklaracije o dobrobiti životinja pri Ujedinjenim narodima.

Također vas molimo da zbog velikog potrebnog broja potpisa obavijestite što više ljudi i zamolite ih da potpišu peticiju. Za one koji nemaju pristup Internetu, peticiju možete skinuti u pdf formatu i isprintati te nam prikupljene potpise poštom vratiti na našu adresu.