29.04.24. 13. VegeSajam 8. lipnja!

| More

Prijatelji životinja najavljuju 13. VegeSajam na Europskom trgu u Zagrebu 8. lipnja

- 8. lipnja 2024., subota, 8 do 21 sat; raznovrsna ponuda veganskih proizvoda, biljna jela, sladoledi bez kravljeg mlijeka i jaja…

13. VegeSajam [ 240.89 Kb ]

Ovogodišnji 13. po redu VegeSajam održat će se na Europskom trgu u Zagrebu i to u subotu, 8. lipnja od 8 do 21 sati. Ovaj događaj nastavlja tradiciju edukacije i promocije veganske prehrane te održivog načina života, s ciljem upoznavanja građana s prednostima biljne prehrane i proizvoda te poticanja svijesti o zaštiti okoliša i pravima životinja.

Kao organizatori VegeSajma, Prijatelji životinja predstavit će izlagače s bogatom ponudom biljnih proizvoda, od hrane do kozmetike, pružajući posjetiteljima priliku da istraže raznolikost veganske ponude i saznaju više o ekološki i etički osviještenim i održivim proizvodima. Europski trg u Zagrebu bit će poprište ovog jedinstvenog događaja, koji donosi kombinaciju edukativnih aktivnosti, degustacija, promocija novih proizvoda, zabavnog programa te priliku za upoznavanje s nositeljima V-labela, čija popularnost raste među proizvođačima i potrošačima diljem Europe i svijeta.

„VegeSajam je, prije svega, edukativnog karaktera pa na njemu možemo naučiti kako se bolje odnositi prema sebi, životinjama, planetu i drugim ljudima, a usput se možemo zabaviti i zasititi hranom radi koje nije morala stradati nijedna životinja. Također je u skladu s Niskougljičnom strategijom koja potiče promociju proizvodnje i konzumacije biljnih proizvoda kao ključnog koraka u zaštiti okoliša i održivosti našeg planeta što bi nam svima trebalo biti među prioritetima”, istaknuli su Prijatelji životinja.

Posjetitelji će se moći informirati o zaštiti životinja, njihovim pravima, veganstvu, ekologiji te zdravstvenim prednostima biljnih proizvoda i jela. Uz to, moći će sjesti za stolove pod suncobranima, odmoriti se te se osvježiti i uživati u kavi s biljnim mlijekom, veganskim sladoledima i street-food jelima bez životinjskih sastojaka. VegeSajam je ujedno i najava 16. ZeGeVege festivala održivog življenja koji će se održati početkom rujna na istoj lokaciji.

„VegeSajam slavi održivost i zalaže se za nužnu ekološku osviještenost i osobni aktivizam promjenom svakodnevnih navika u korist svih stanovnika našega planeta”, navode Prijatelji životinja i pozivaju sve da ga posjete te doprinesu promicanju zdravog i održivog načina života. Dodaju da je svaki pozitivni korak u tom smjeru važan, a posjet VegeSajmu može biti velika inspiracija.

Nadolazeće informacije o izlagačima i zanimljivostima mogu se pratiti i nadogađaju na društvenoj mreži.


VegeSajam 2021- fotografije [ 861.87 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting