10. ZeGeVege - kratke vijesti

| More

1. Pridružite nam se na ovogodišnjoj zagrebačkoj Veganmaniji. Jubilarni i 10. po redu ZeGeVege festival održat će se ove godine 8. i 9. rujna! Očekuje vas više od 100 domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoloških proizvoda i cruelty-free kozmetike. Za vas smo priredili i bogat zabavni program te pregršt poučnih i zanimljivih predavanja i radionica. Festival će 8. rujna trajati od 9 do 21 sat, a 9. rujna od 9 do 19 sati. Vidimo se!

2. Najveći veganski festival u ovome dijelu Europe, zagrebački ZeGeVege festival, postao je sinonim za dobru klopu. Oni koji žele isprobati nešto novo, fino i zdravo neće se moći odlučiti što kušati kada ih zapljusne val finih mirisa te počnu mamiti zanimljivi i privlačni obroci bez životinjskih sastojaka. Ove godine prvi put u ponudi bit će i nekoliko vrsta veganskih pizza: s biljnim zrelim chedarom, gyrosom od sejtana, tofuom i raznim povrtnim dodacima. Uz piceriju, još će sedam restorana nuditi jela poput burgera od konoplje, falafela, gulaša, pašticade i woka, uz sladolede i veganske slastice. Navratite, nećete požaliti. ;)

3. Više od stotinu izlagača i više od 20 potpuno besplatnih i za sve otvorenih predavanja i radionica – to može samo ZeGeVege! Oni gladni znanja moći će na ZeGeVegeu usavršiti svoja znanja o kulinarskom umijeću na besplatnim radionicama kuhanja. Radionice kuhanja, kao i svake godine, razbijat će predrasude vezane uz kuhanje s veganskim sastojcima pa će se moći naučiti čak i kako napraviti veganske šnenokle, recept tradicionalno napravljen isključivo od kravljega mlijeka i jaja, a neće izostati ni degustacije veganske kajgane, palačinka, majoneze, proteinskih namaza, biljnih mlijeka i raznih slastica.

4. Na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu moći ćete za vrijeme oba dana trajanja festivala poslušati zanimljiva i poučna predavanja, kao i sudjelovati u mnogobrojnim besplatnim radionicama. Iz bogatog programa tematski raznovrsnih predavanja na hrvatskoj Veganmaniji može se izdvojiti zanimljivo predavanje o povezanosti seksa i veganske prehrane. Pozornost će plijeniti i predavanja o veganskoj prehrani djece, sportašima veganima, predrasudama o veganstvu, kao i o konkretnim iskustvima suživota sa spašenim životinjama s farma.

5. Jubilarni 10. ZeGeVege festival je iza ugla – održat će se 8. i 9. rujna na Trgu bana Jelačića. Ako želite iskusiti djelić pozitivne, razigrane i prijateljske atmosfere kojom ovaj festival europskih proporcija odiše, preporučujemo da prelistate galeriju fotografija s prošlogodišnjeg ZeGeVege festivala koji je posjetilo više od 40 000 ljudi. Vidimo se!

6. O tome koliko je ZeGeVege festival održivog življenja postao popularan govore i mnoga ovogodišnja pokroviteljstva. 10. po redu ZeGeVege festival uživa potporu Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora, Odbora za zaštitu okoliša i prirode Hrvatskoga sabora, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar”.

7. Poznata manekenka Ana Laura Kapetanović, u haljini od kelja čuvene dizajnerice Đurđice Vorkapić, atraktivnim jumbo plakatima koji nikako ne mogu proći nezapaženo najavljuje jubilarni 10. ZeGeVege festival koji će se održati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića 8. i 9. rujna 2017. I najveći mrzitelji kelja neće okrenuti glavu pokraj predivne Ane Laure Kapetanović u zelenoj haljini od povrća, koja je ovim projektom spojila svoje dvije velike ljubavi – manekenstvo i veganstvo.

8. Svake godine sve popularniji i posjećeniji ZeGeVege festival održivog življenja ponovno će 8. i 9. rujna 2017. privući brojne posjetitelje na zagrebački Trg bana Jelačića. Posebna gošća ovogodišnjeg festivala je Ana Laura Kapetanović, uspješna manekenka s međunarodnom karijerom, aktivistica za prava životinja i veganka, Na svojem predavanju na samome festivalu pričat će o vlastitim iskustvima snalaženja s veganstvom na brojnim putovanjima i o svojem utjecaju na druge ljude u buđenju suosjećanja prema životinjama. Svojim životnim primjerom pokazat će da veganstvo uistinu svima dobro stoji.

9. Ovogodišnji bogati zabavni program ZeGeVege festivala održivog življenja broji 10 fantastičnih izvođača. U oba dana trajanja Festivala na Trgu bana Jelačića izmjenjivat će se sjajne plesne skupine iz zemlje i inozemstva. Iz programa za vas izdvajamo nastupe popularnih izvođača: Atomic Dance Factory, Fusion, Mofit, Back to Swing, Plesni punktovi Zagreb i School of Street Style. Posebni gosti bit će plesna skupina iz Rima, GiankStyle Dance Crew, čiji članovi podržavaju održiv način življenja i prava životinja.

10. ZeGeVege festival održivog življenja jedinstven je festival u Hrvatskoj i najveći te vrste u regiji. Na njemu će stotinu izlagača izlagati i promovirati isključivo proizvode biljnog podrijetla, a promicat će se održiv način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, život ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi. ZeGeVege je dio međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a prošle godine posjetilo ga je više od 40 000 ljudi. Budite dio tog jedinstvenog događaja koji će se ove godine održati 8. i 9. rujna na Trgu bana Jelačića.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting