Svjetski dan kastracije pasa i mačaka

| More

- Poslano svim JLS-ovima

Poštovani,

Svjetski dan kastracije pasa i mačaka obilježava se ove godine 27.02.2024. Vjerujemo da je ovaj dan važan upravo za gradove i općine s obzirom na činjenicu da neželjeni psi i mačke, koje skrbnici napuštaju, padaju na teret i brigu lokalnim zajednicama.

Stoga bi lokalne zajednice trebale aktivno raditi na provedbi Zakona o zaštiti životinja, provoditi programe kastracije slobodnoživućih mačaka i financirati kastracije skrbničkih (vlasničkih) pasa i mačaka. Time se sprječava nekontrolirano razmnožavanje životinja, a gradovi i općine štede jer ne izdvajaju velika sredstva za trošak njihova zbrinjavanja.

S obzirom na činjenicu da je kastracija najpovoljniji i najučinkovitiji način sprječavanja nastanka neželjenih pasa i mačaka, pozivamo vas da obilježite ovaj dan te važnost kastracije promocijom na vašim društvenim mrežama, edukacijom putem plakata u vašim općinskim/gradskim prostorijama, distribucijom letaka o zakonskim obvezama skrbnika uz uplatnice za komunalne usluge, a najbolje upravo financiranjem kastracija.

Budući da smo vam nedavno poslali informativne letke, ovom prilikom u svrhu edukacije o važnosti kastracije, prilažemo link za gotove pripreme za tisak plakata (više dimenzija) https://drive.google.com/drive/folders/11IseM6IPLMXJaH_eSDf_JqXJ2_gPD3sj
te vas molimo da ih postavite na oglasne ploče u vašim prostorijama.

Unaprijed vam zahvaljujemo.

S poštovanjem,

Lorena Herceg, mag.psych.
Prijatelji životinja

Vezane teme

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting