05.04.24. Radionica izrade transparenata za Marš za životinje

| More

Zagrijavanje za 4. Marš za životinje u prostoru udruge Prijatelji životinja

- Petak, 5. travnja 2024. od 17 sati, Jurišićeva 25, Zagreb: izrada transparenata i druženje

U petak 5. travnja 2024. od 17 sati, u prostorijama udruge Prijatelji životinja (Jurišićeva 25, Zagreb) održat će se druženje i radionica izrade transparenata za Marš za životinje. To su pripreme za 4. Marš za životinje, koji će se održati 13. travnja 2024., kada će mnoštvo sudionika porukama na transparentima ponosno pokazati zašto marširaju užim središtem Zagreba i kakav svijet žele za životinje.

Prijatelji životinja pozivaju sve na radionicu: „Ako želiš citirati Nikolu Teslu, Alberta Einsteina i Morrisseyja ili imaš vlastitu poruku suosjećanja za životinje, vidimo se. Svrati i ako želiš saznati više o ciljevima Marša za životinje i što sve očekuje sudionike. Čekaju te pripremljeni materijali i boje te prijedlozi za natpise s obzirom na to da je puno razloga za akciju u subotu već objavljeno. Svi su dobrodošli: oni vješti i manje vješti jer bit će raznog posla u pripremi za glasnu povorku koja se sprema za tjedan dana.”

Marš za životinje, u organizaciji Prijatelja životinja i Udruge Pobjede, kreće 13. 4. 2024. u 11 sati okupljanjem na zagrebačkome Trgu kralja Tomislava. Cilj Marša za životinje jest nastojanje stvaranja društva koje poštuje prava životinja te djeluje u cilju smanjenja njihove patnje i zlostavljanja. Sudionici Marša promicat će svijest o tome kako ljudi mogu živjeti u skladu s drugim vrstama te kako se mogu zauzeti za njihova prava i dobrobit. Mnogo je razloga za sudjelovanje i svatko može naći svoj.

Iz udruge Prijatelji životinja poručuju: „Naš odnos prema životinjama odraz je ljudske bešćutnosti. Iako ni u kojem pogledu ne ovisimo o iskorištavanju i ubijanju životinja, činimo to svakodnevnom, a broj naših žrtava godišnje mjeri se u milijardama. Koristimo ih kao zabavu za borbe, cirkuse ili zoološke vrtove i prodajemo kao da su stvari, a ne bića sa svojim potrebama. Deremo njihovo krzno i kožu iako imamo humane načine stvaranja odjeće. Testiramo na njima iako je dokazano da takvi testovi nisu pouzdani. Držimo ih u nehumanim uvjetima i svakodnevno zlostavljamo i ubijamo u industriji hrane. Pozivamo sve da stanu uz one kojima su oduzeta osnovna prava, pridruže se istomišljenicima i postanu dio rastućeg pokreta za nenasilje i pravednost! O patnji životinja ne smije se šutjeti, već djelovati s ciljem prestanka nanošenja patnje.”

Sudionici se očekuju iz raznih krajeva Hrvatske, pa je organiziran i autobus iz Osijeka, Đakova i Slavonskoga Broda. Svi zainteresirani iz tih krajeva mogu se prijaviti putem prijavnice.

Ovdje možete pročitati 35 razloga zašto se pridružiti Maršu za životinje, a neki od razloga naći će se i na transparentima. Također, na web-stranici svi mogu ispuniti prijavnicu za volontiranje. Na Marš su dobrodošli svi.

transparent [ 115.66 Kb ]

Vezane teme

Transparent - Marš za životinje [ 238.06 Kb ]Transparent - Marš za životinje [ 251.57 Kb ]Transparent - Marš za životinje [ 330.14 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting