04.03.16. Belgija pred zabranom uzgoja životinja radi krzna

| More

Čeka se odluka flamanskog ministra za dobrobit životinja kako bi cijela država bila pod zabranom

- Zabrana je već donesena u preostale dvije regije, a nedavna istraga pokazala je i stravične uvjete

Međunarodna koalicija Fur Free Alliance (FFA) uputila je flamanskom ministru za dobrobit životinja, Benu Weytsu, pismo s molbom da podrži stav belgijskih građana i donese zabranu uzgoja životinja radi krzna.

U provedenoj anketi 86 % Belgijanaca izjavilo je da smatra kako uzgajanje životinja radi krzna ne bi smjelo biti dopušteno, bez obzira na okolnosti.

Joh Vinding, predsjedavajući koalicije FFA, izjavio je: "Belgija je među europskim državama s najvećom podrškom za zabranu uzgoja životinja radi krzna. Nedavne zabrane donesene u valonskoj regiji i Bruxellesu pokazuju da Belgija poduzima korake koji odražavaju javni moralni stav svojih građana. Nadam se da će i Flandrija slijediti ovaj primjer i povesti se za dobrobiti životinja donošenjem odluke o trenutačnoj zabrani uzgoja životinja radi krzna."

U Flandriji su nedavno objavljeni i tajno snimljeni prizori zanemarenih i ozlijeđenih kuna s jedne farme u Langemarku, koji iznova svjedoče o životinjama koje tijekom zatočeništva proživljavaju stres, patnju i strah.
Nadine Lucas, glasnogovornica organizacije Animals Rights, izjavila je da je pokrenuta peticija za zatvaranje te farme, a predana je i žalba javnom tužiteljstvu.

I ovaj posljednji slučaj zlostavljanja životinja sigurno će pridonijeti bržoj zabrani uzgoja životinja radi krzna i u Flandriji. Belgija bi se time pridružila državama kao što su Ujedinjeno Kraljevstvo, Austrija, Slovenija, Hrvatska, Republika Makedonija, Sjeverna Irska i mnogim drugima koje već imaju ovakvu hvalevrijednu i za zaštitu životinja nužnu odredbu.

Primjer Belgije i ostalih europskih država pokazuje apsurdnost inicijative da se iz hrvatske zabrane uzgoja životinja radi krzna izdvoje činčile, jedine životinje koje se u Hrvatskoj uzgajaju za krzno. Tim više što je preostala tek petina uzgajivača, a zabranu su podržali više od 70 posto građana Hrvatske, vodeće političke stranke i Vlada.

Belgija pred zabranom uzgoja životinja radi krzna, Slika: Animal Rights NL / BE [ 167.87 Kb ]Belgija pred zabranom uzgoja životinja radi krzna, Slika: Animal Rights NL / BE [ 125.81 Kb ]Belgija pred zabranom uzgoja životinja radi krzna, Slika: Animal Rights NL / BE [ 169.62 Kb ]Belgija pred zabranom uzgoja životinja radi krzna, Slika: Animal Rights NL / BE [ 155.83 Kb ]Belgija pred zabranom uzgoja životinja radi krzna, Slika: Animal Rights NL / BE [ 121.72 Kb ]Belgija pred zabranom uzgoja životinja radi krzna, Slika: Animal Rights NL / BE [ 132.01 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting