HCS i HHPS

| More

Humani standard kozmetike (Humane Cosmetics Standard - HCS) i Humani standard sredstava za čišćenje (Humane Household Products Standard - HHPS) jedini su međunarodni standardi za kozmetičke proizvode i proizvode za čišćenje koji potvrđuju da proizvodi i njihovi sastojci nisu testirani na životinjama. Pravo korištenja navedenih standarda dodjeljuju se samo tvrtkama koje zadovoljavaju uvjete za sve svoje proizvode i njihove sastojke, odnosno čija politika testiranja u potpunosti podliježe jednom od standarda. Popis svih tvrtki koje ne testiraju svoje kozmetičke proizvode i sredstva za čišćenje na životinjama te koje zadovoljavaju HCS i HHPS-standarde nalazi se na: www.gocrueltyfree.org.

HCS i HHPS pokrenula je 1996. g. međunarodna koalicija društava za zaštitu životinja iz zemalja Europske unije i Sjeverne Amerike, uključujući Europsku koaliciju za prestanak pokusa na životinjama (The European Coalition to End Animal Experiments, ECEAE), čiji je član i udruga Prijatelji životinja.

Tvrtke koje imaju pravo na svoje proizvode stavljati oznake HCS i HHPS ne smiju provoditi ili podržavati testiranje na životinjama za svoje proizvode i njihove sastojke. Kao dio uvjeta standarda tvrtke moraju potvrditi datum nakon kojeg više ne smiju kupiti ni jedan sastojak testiran na životinjama za svoje potrebe. Tvrtke također pristaju na reviziju unutar 12 mjeseci od datuma odobrenja te nakon toga svake tri godine.

Udruga Prijatelji životinja poziva na kupnju proizvoda tvrtki koje zadovoljavaju uvjete HCS i HHPS-standarda te vrši pregovore s hrvatskim tvrtkama o dobivanju prava na navedene standarde.

Na bijeloj listi, imena tvrtki koje zadovoljavaju HCS i HHPS-standard stavljena su na vrh popisa uz naznaku HCS, a s vremenom njihov broj će se povećavati.

Logo HCS

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting