Korisnici udruge Prijatelji životinja

| More
Građanstvo

Jedna od temeljnih odrednica Udruge je dizanje svijesti javnosti o pravima i zaštiti životinja, tako da je građanstvo u većini projekata ciljna skupina. Udruga se obraća građanstvu s namjerom edukacije i senzibiliziranja javnosti, okupljanja volontera i pružanja informacija.

Mladi

Prijatelji životinja obraćaju se mladima u edukacijskim aktivnostima i kroz volontiranje.

Djeca

Djeca u vrtićima, osnovnim i srednjim školama uključuju se u aktivnosti socijalizacije sa životinjama te edukacije o zdravoj prehrani i zaštiti životinja.

Vegetarijanci i vegani

Osobe koje su iz svoje prehrane isključile životinje te neke ili sve namirnice životinjskog porijekla.

Pobornici prava i zaštite životinja

Osobe koje načelno podržavaju aktivnosti vezane za prava i zaštitu životinja.

Aktivni pobornici prava i zaštite životinja

Osobe koje u određenim segmentima svog načina življenja podržavaju aktivnosti vezane za prava i zaštitu životinja. Npr. koje ne nose krzno, kožu, perje ili svilu iz etičkih razloga, koje ne koriste kozmetičke proizvode testirane na životinjama, koje ne kupuju kućne životinje već ih udomljuju, ne posjećuju cirkuse sa životinjama i zoološke vrtove itd.

Skrbnici životinja

Osobe koje se brinu za životinje do kraja života životinje, bez namjere da od životinje ostvare neku dobit prodajom/korištenjem žive ili mrtve životinje, odnosno prodajom/korištenjem dijelova ili izlučevina žive ili mrtve životinje.

Lokalna i državna vlast

S idejom razvoja zajednice lokalna vlast je za rad Udruge važna na više načina: kao suradnik, partner i korisnik usluga edukacija i mobiliziranja zajednice. Udruga aktivno radi na utjecaju na državne vlasti kako bi donijele kvalitetnije zakone i poboljšale provođenje postojećih.

Institucije

Javne institucije koje se brinu za zaštitu životinja kao što su veterinari, skloništa za napuštene životinje, Veterinarski fakultet, veterinarska inspekcija i drugi. Kroz djelatnost promoviranja vegetarijanstva obraćamo se javnim institucijama s ciljem poboljšanja vegetarijanske ponude, a nutricionistima s ciljem edukacije o vegetarijanskoj prehrani. Javne institucije koje se brinu za zdravlje ljudi, institucije koje se brinu za zaštitu okoliša, obrazovne institucije, institucije za turizam.

Mediji

Mediji redovito primaju informacije o akcijama i kampanjama, stanju na području zaštite i prava životinja te vegetarijanstvu, kao i komentare na slučajeve kršenja ili (ne)provođenja zakona. Udruga je na raspolaganju medijima i raznim edukativnim sadržajima vezanima za prava životinja, ekologiju i vegansku prehranu, a sudjeluje i u kreiranju medijskih sadržaja te gostovanju u emisijama.

Korisnici

Također pogledajte

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting