Osobni aktivizam

| More

Osim izravnog promoviranja prava životinja, angažmana i volontiranja, životinjama se može pomoći i kroz svakodnevne poslove i druženja, drugim riječima - aktivizam treba živjeti. Vaš način života utječe i na druge ljude. Ne sramite se reći drugima da ste za prava životinja, da ne jedete životinje, da ne nosite njihovo krzno, da ne koristite proizvode koji su testirani na životinjama i tako dalje. Uz sebe uvijek imajte informativne materijale, dvd-ove, naljepnice i slično, nosite majice s porukom, bedževe, torbe i slično. Sve informativne materijale, filmove i naljepnice možete besplatno dobiti u uredu Udruge, na info štandovima ili poštom.

Obilježite svoj stan, radno mjesto, auto, odjeću, poštanski sandučić i druga mjesta porukama koje potiču druge da razmisle o pravima životinja i koje jasno pokazuju da ste uz životinje i za promjene u društvu. Educirajte se i budite glasnogovornik životinjskih prava. Pokazujući drugima svoju dosljednost i ustrajnost u etičkom načinu života, ali i spremnost da podijelite svoja razmišljanja, možete učiniti mnogo za one koji se sami za sebe ne mogu izboriti. Kroz svoje zanimanje, zvanje i svoje vještine također nađite način da širite aktivizam ili pomognete drugima u tome.

Kad u medijima (televiziji, novinama, radiju...) promoviraju iskorištavanje životinja i vama se to ne sviđa nazovite ih, mediji vole čuti mišljenje svojih čitatelja, slušatelja i gledatelja. Imajte uz sebe brojeve telefona medija ili njihove email adrese, pohvalite ih kada govore o pravima životinja, recite im svoja razmišljanja i svoje želje, ali i svoja negodovanja kada osjetite da treba prigovoriti. Javljajte se u emisije gdje je to moguće i iznesite javno svoj stav o pravima životinja.

Širite informacije o pravima životinja i vegetarijanstvu na Internetu (web, mail, newsgroup, forum, blog, chat, MySpace, Facebook, Youtube i drugo).

Reagirajte u trgovinama i restoranima ako nije primjerena ponuda za vegetarijance ili na neki način krše prava životinja. Uzrujavajući se i žaleći se jedni drugima nećete ništa promijeniti. Isti princip možete upotrijebiti i u školi, na svom radnom mjestu odnosno svugdje gdje se krećete.

Također kada vidite zlostavljanje životinja, sakupite informacije i moguće dokaze i prijavite sami zlostavljanje ili zanemarivanje životinja. Uvijek vjerujte u sebe i ne zaboravite da možete mnogo i da se vaš stav poštuje.

Vezane teme

Osobni aktivizam [ 102.36 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting