Veganski sirevi

| More

Marina Brekalo

Planetopija, Zagreb, 2021.

Veganski sirevi Marine Brekalo prva je kuharica na domaćem tržištu koja se bavi ovim delikatesama biljnog porijekla. U njoj su skupljeni najvažniji recepti za veganske sireve koje kao početnik svatko može napraviti s lako dostupnim namirnicama. Baza su im uglavnom orašasti plodovi i probiotici za fermentaciju, a postupci su vrlo jednostavni. Jednom kad naučite osnovne korake s njima ćete moći pripremiti velik broj različitih veganskih sireva i postići nevjerojatno bogastvo okusa.

Veganski sirevi izgledom doista nalikuju na mliječne sireve, no okusi se ne ponavljaju doslovno, a možda će vas iznenaditi da su ovoj biljnoj varijanti okusi snažni, puni i raskošni. Osim namaza, umaka, mekih, slatkih i fermentiranih inačica klasičnih sireva, kao i originalnih veganskih recepata, u kuharici je i nekoliko recepata koji izvrsno dopunjuju sirne plate, kao što su crveni i zeleni pesto, originalan sirovi chutney, te neizostavni krekeri i baguette.

Marina Brekalo, koja stoji iza IG profila @brekalicious i web stranice brekalicious.com, poznato je ime ljubiteljima gurmanske prirodne prehrane, a posebno se ističe svojim inovativnim sirovim tortama i jelima s veganskim sirevima. Predivne fotografije u kuharici i ovoga puta potpisuje naša poznata fotografkinja Maja Danica Pečanić koja s Planetopijom surađuje već dugi niz godina.

O autorici:

Marina Brekalo rođena je u Zagrebu gdje i danas živi i radi. Iako je po struci modni dizajner, već u dvadesetima svoju kreativnost usmjerava u pripremu hrane, istražujući biljnu i prehranu prema načelima makrobiotike. Prve korake u smjeru zdrave prehrane napravila je uz knjigu Hrana za život Zlatka i Jadranke Boban Pejić, a upravo se taj početak i danas oslikava u njenom načinu biranja namirnica i pripreme hrane. Svoje istraživanje nastavlja kroz dostupnu stranu literaturu, istražuje strane veganske blogove te godinama kasnije i edukacijom u ustanovi Makronova i na The Raw Chef Academy Russella Jamesa. Danas vodi svoj Brekalicious Raw Kitchen Studio izrađujući inovativne sirove torte, stoji iza IG profila @brekalicious i web stranice brekalicious.com, održava radionice u suradnji s Makronovom i Enzita Kitchen Studiom, a iz želje za neprestanom edukacijom svoje istraživanje nutricionizma dalje produbljuje u smjeru sirove i veganske hrane.

14,5 x 19 cm, str.68, meki uvez
51,50 kn

Vezane teme

veganski sireve [ 272.93 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting