Smanjenje emisije ugljičnog dioksida

| More

Smanjenje emisije ugljičnog dioksida

Dana u tjednu
bez mesa
CO2 u tisućama
tona godišnje
Kada bi svi Amerikanci jeli vegetarijansku hranu na ... dana
1 dan 99,6To bi uštedjelo istu količinu ugljičnog dioksida kao kad bi maknuli s ceste 19,2 milijuna automobila sa cesta SAD-a na godinu dana.
Kada bi svi Amerikanci izbacili meso samo na jedan dan tjedno, to bi uštedjelo 90 milijuna zrakoplovnih karata iz New Yorka do L.A.-a ili iz L.A.-a za New York.
2 dana 199,2Kada bi se svi Amerikanci odrekli mesa na dva dana tjedno, to bi imalo isti pozitivni učinak na smanjenje stakleničkih plinova kao da se u svim kućanstvima uređaji poput hladnjaka, zamrzivača, mikrovalnih pećnica, perilica posuđa, perilica rublja, sušilica itd. zamijene uređajima koji ne koriste električnu energiju.
3 dana 298,6Kada bi se svi Amerikanci odrekli mesa na tri dana tjedno, uštedjeli bi gotovo 300 000 tona stakleničkih plinova. To bi imalo veći učinak na smanjenje globalnog zatopljenja nego da se svi automobili u SAD-u zamijene Toyotinim Priusima.
4 dana 398,4Kada bi svi Amerikanci jeli vegetarijansku hranu četiri dana to bi značilo uštedu ugljika kao da upola smanjimo uporabu električne energije, plina, goriva, nafte i kerozina u SAD-u.
5 dana 498Kada bi svi građani Amerike jeli vegetarijansku hranu pet dana u tjednu to bi dalo za rezultat uštedu ugljika jednaku sađenju 13 milijardi stabala u vašem vrtu koja biste pustili da rastu 10 godina. To znači 43 stabla na svakog Amerikanca!
6 dana 597,6Kada bi svi Amerikanci jeli vegetarijansku hranu šest dana u tjednu, to bi bilo kao da se eliminira ukupna potrošnja električne energije svih kućanstava u Americi.
7 dana 697,2Kada bi svi Amerikanci jeli vegetarijansku hranu sedam dana , uštedjeli bi oko 700 000 tona stakleničkih plinova. To bi bilo kao da se svi auta maknu sa ceste u Americi.

Vezane teme

Jedenje mesa ne šteti samo životinjama. [ 25.58 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting