Grundtvig, program edukacije odraslih

| More

Putem Grundtvig programa stvorena je mreža vegetarijanskih i veganskih organizacija diljem Europe, s ciljem suradnje na području zdrave, uravnotežene i održive prehrane na biljnoj osnovi.

Trajanje projekta: dvije godine
Vrijeme trajanja projekta: od kolovoza 2010. do kolovoza 2012.
Područje projekta: Hrvatska, Njemačka, Belgija, Nizozemska, Velika Britanija, Španjolska, Francuska i Austrija
Partneri u projektu: Prijatelji životinja (PŽ), Vegetarierbund Deutschland e.V. (VEBU), Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA), Nederlandse Vegetarierbond (NVB), Vegetarian Society of the UK (VSUK), Union Vegetariana Espaniola (UVE), Association Vegetarisme France (AVF), Vegane Gesellschaft Österreich (VGÖ).

Projekt sponzorira Agencija za mobilnost i programe EU.

Grundtvig program pruža priliku širenju informacija i iskušanih tehnika rada kako bi se smanjili troškovi, a povećala efikasnosti i uspješnost organizacija.

Ciljevi programa

Glavni cilj programa je povezati organizacije diljem Europe, koje dijele jednake ciljeve i djeluju u istome smjeru. To se postiže putem niza realnih i virtualnih sastanaka kojima se ujedinjuju ideje, novac, vrijeme i ljudska snaga. Takav način rada daje svim organizacijama jednak pristup informacijama, načinu rada i europskim projektima. Svi partneri programa naučeno šire dalje u svojoj zajednici i time se aktivno provode edukacija i prijenos informacija.

Zašto Grundtvig projekt?

Članci, letci, brošure, ideje i kampanje realizirani su upravo zahvaljujući suradnji organizacija kroz Grundtvig projekt. Ono što jedna organizacija proizvede i u što se utroši novac organizacije međusobno podijele i, umjesto više različitih članaka i velike količine potrošenog novca, imamo jedan članak za koji je potrošeno manje novaca, a dostupan je i organizacijama koje si inače same ne bi mogle priuštiti takav istraživački članak. Svaka organizacija taj članak prevede i prilagodi prema vlastitom iskustvu i stanju u državi. Tako informacije nemaju granice.

Teme programa

Tiskani informativni materijali
Video i filmovi
Predavanja
Rad s volonterima
Radionice kuhanja i radionice za volontere
Kvalitetan rad s novinarima i javnosti
Izgradnja obrazovnih elemenata na javnim akcijama i degustacijama
Razvijanje komunikacijske tehnologije i profesionalnih programa rada
Korištenje društvenih mreža u svrhu dopiranja do veće publike
Prehrambena piramida
Kampanja Zeleni ponedjeljak/Veggie Day
Uključivanje starijih osoba i obitelji u programe edukacije
Financiranje vlastitog rada
Strateška komunikacija
Izrada magazina i publikacija
Budući zajednički projekti

Razmjena iskustava i znanja

Važan dio programa je upravo razmjena iskustava. To omogućava porast kvalitete rada i postizanje boljih rezultata uz manji input te u kraćem razdoblju. Udruživanjem s uspješnim udrugama pronalazimo najbolje partnere za rad. Na taj način unaprijed se uklone strategije koje su se pokazale neuspješnima, a preuzmu projekti koji jamče uspjeh.

Predviđeno je šest sastanaka, a već su održani u Manchesteru (2011), Beču (2011), Malagi (2011), Parizu (2011) i Manchesteru (2012). Zadnji sastanak predviđen je u Gentu. Obrađene su teme kao što su: škole kuhanja, komunikacijski i operativni programi u radu organizacije, događanja i festivali, komunikacija i strateško vanjsko komuniciranje.

O programu EU za doživotno učenje

Ovaj program financira Europska komisija kroz Grundtvig program. Grundtvig program podupire proces suradnje nekoliko europskih institucija u području formalnog i neformalnog obrazovanja odraslih. Ta svijest o kulturnoj, društvenoj i gospodarskoj raznolikosti Europe također je u središtu programa, što daje dublji uvid u pitanja od zajedničkog interesa.

Vezane teme

Grundtvig

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting