Testiranja koja ne uključuju životinje

| More

Zahvaljujući dostignućima suvremene tehnologije i sve većem broju znanstvenika koji traže bolje načine, svake godine je sve više metoda testiranja koja ne uključuju životinje. Nove sigurne i pouzdane metode ne samo da spašavaju životinje nego i pružaju potrebne podatke u kraćem vremenu i manje koštaju od testiranja na životinjama.

Kad se razvije nova vrsta testa, ona mora proći kroz složen proces valjanosti prije nego se odobri za opću upotrebu. To uključuje saslušanje argumenata od NICEATM-a (National Toxicology Program Interagency Center for the Evaluation of Alternative Toxicological Methods - Međunarodni centar za unaprjeđivanje alternativnih toksikoloških metoda) i ICCVAM-a (Interagency Coordinatig Committee on the Validation of Alternative Methods - Odbor za ispitivanje valjanosti toksikoloških metoda). Iako su znanstvenici zaključili da još niti jedan test bez životinja nije još toliko razvijen kao Draize-ov, potvrdili su da se tvrtke mogu osloniti na njihovu točnost. Postoje i popisi tisuća sastojaka za koje se otprije zna da su sigurni i na kojima je njihova kemijska struktura i podaci o prijašnjoj uporabi.

Neki od najčešćih testova koji ne uključuju životinje su:

Sljedeći test koji ne uključuje životinje je proglašen važećim od ICCVAM-a:

Sljedeće metode možda koriste životinjske dijelove stanica kao dio testa, ali značajno smanjuju broj živih životinja koje se trenutno koriste za toksikološke testove:

Navedene metode možda koriste životinje kao dio testa ili za dobivanje tkiva kod svakog ponavljanja testa, no ipak smanjuju broj životinja za razliku od metoda koje ovise isključivo o životinjama. Ove metode su primjeri za smanjenje broja životinja koje se koriste u testiranjima, ali ih ne zamjenjuju u potpunosti:

Vezane teme

Draite test 2 [ 29.49 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting