06.11.04. I dalje testiraju na psima!?!

| More

Nakon prošlogodišnje kampanje protiv proizvođača hrane za pse i mačke Iamsa i Eukanube kada se četvero aktivista u zatvoreničkim odijelima i u maskama pasa i mačaka zatvorilo u kaveze, Prijatelji životinja i ove se godine priključuju PETA-inom prosvjedu

Prosvjed protiv Iamsa, koji je u vlasništvu Proctera & Gamblea, održat će se u subotu, 06. studenoga 2004. u 12:00 sati. Aktivisti Prijatelja životinja će sa psima, koji će oko vrata nositi rupce protiv Iamsa, za vrijeme 'špice' na glavnom zagrebačkom trgu i u Gajevoj ulici dijeliti letke, pozivajući građane na bojkot Iamsa.

Dosadašnje PETA-ino istraživanje Iamsovih laboratorija otkrilo je kako su, primjerice, prestravljenim nesocijaliziranim psima, neliječenih infekcija uha i ozlijeđenih šapa, kirurški odstranjene glasnice kako ne bi mogli lajati te su prisilno hranjeni biljnim uljem kroz cjevčicu koja im je umetnuta u grlo, dok su žive mačiće bacali u kanalizacijski odvod.

Kao rezultat PETA-ine kampanje protiv Iamsove uporabe životinja u bolnim laboratorijskim testiranjima, Iams je objavio da će prestati surađivati sa sveučilištima i privatnim laboratorijima za testiranje hrane za životinje te da će unutar dvije godine sve testove preseliti i provoditi isključivo u vlastitim postrojenjima u Daytonu, da će više testirati u domaćinstvima i azilima za životinje te potražiti još ne-laboratorijskih rješenja.

Nitko kome je stalo do pasa i mačaka ne bi trebao kupovati Iamsovu hranu sve dok ta tvrtka dopušta patnje životinja u eksperimentima koji nisu niti obvezni zakonom.

Drugi faktor je vjerodostojnost. Iako je još 1999. Iams objavio da više neće ubijati životinje nakon završetka eksperimenata, u sadašnjoj Iamsovoj istraživačkoj studiji na Sveučilištu Auburn 80 do 120 kuja stare životne dobi je oplođeno i ubijaju ih nakon što njihovi psići prestanu sisati.

Upravo iz tog razloga, udruga Prijatelji životinja podupire PETA-inu namjeru da ne obustavi kampanju protiv Iamsa unatoč njihovoj objavi te izražava zabrinutost i ogorčenost, jer Iams čini sljedeće:

Neosporiv dokaz Iamsovih surovih pokusa na psima može se vidjeti na www.iamscruelty.com, kao i na video zapisu koji će biti dostupan na akciji.

Dopis Big Brotheru

RTL TELEVIZIJA
Big Brother
Krapinska 45
10000 Zagreb

Poštovani,

obraćamo Vam se povodom Vašega reality showa Big Brother u kojem se nalazi i jedan psić te Vam ovom prilikom želimo zahvaliti što ste ga udomili, a ne kupili. Nadamo se da ćete misliti i na njegovu budućnost po svršetku BB-a te da će završiti u dobrim rukama. To je lijepi čin kojeg kao udruga za zaštitu i prava životinja svakako podržavamo.

No, molimo Vas da pripazite na hranu koju nabavljate za psića, jer hrana koju trenutno nabavljate je od proizvođača Iams (Eukanuba) koji vrši surova laboratorijska testiranja na psima. Stoga apeliramo na Vas da se pridružite međunarodnom bojkotu Iamsa i Eukanube te prestanete nabavljati Iamsovu hranu za psića u Big Brotheru.

Tako bi se pridružili mnogim slavnim osobama, udrugama i pojedincima iz svijeta koji bojkotom Iamsa žele zaustaviti daljnja Iamsova testiranja na psima, o čemu više možete vidjeti na www.IamsCruelty.com. Nepobitni dokaz o zlostavljanima dostavljamo Vam i u video snimci na CD-u.

S obzirom da naša udruga, pa tako i Hrvatska, sudjeluje u međunarodnoj kampanji bojkota Iamsa, vjerujemo da ćete nam se i Vi pridružiti i nabaviti hranu za Vašeg psića od nekog savjesnijeg proizvođača pseće hrane.

Više informacija o našem prosvjedu koji će se održati ove subote, a vjerujemo da će i Vaša televizijska kuća popratiti cijeli događaj, možete naći u našem press releasu.

S poštovanjem,

Luka Oman
Predsjednik udruge
Prijatelji životinja
01 4920226
091 5067905

U Zagrebu, 03.11.2004.

iams04aiams04biams04ciams04d

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting