Komentari iz 2009.

| More

Poštovani, ovu priliku bih iskoristila i da pohvalim rad Udruge i članova, vaši uporni i glasni apeli i mene samu su natjerali da krenem njegovati drugačiji način življenja te da ga promoviram kada god mi se pruži prilika.

I. G.
22. listopada 2009.

Onog dana kada sam prestala jesti meso,definitivno sam osjetila olakšanje jer meso nikada nije bio moj prvi izbor. Nikako se nisam mogla opustiti dok sa jela meso i stalno sam razmišljala kako je to ipak živo biće. Puno mi je pomogla stranica vegan.hr gdje sam našla kakve namirnice treba unositi u organizam da bi bila zadovoljen potreban unos vitamina i minerala (to mi je trebalo bez obzira na meso). Uglavnom, od kad sam donjela definitivnu odluku o izbacivanju svih životinjskih namirnica iz prehrane,učinilo mi se to toliko normalnim,kao da je to dio mog života oduvijek. Nemam nikakvih poteškoča,dapače,baš se dobro osjećam:)). Jednom sam već pokušala biti vegetarijanka ali nije dobro prošlo jer nisam bila psihički spremna a i nisam imala podršku niti prijatelja vegetarijanca. No sad kad mi je razina svijesti na nivou, eto s ponosom mogu reći: Dobili ste još 2 vegana (sin je vegan od rođenja, ima 2 god.)
Zahvaljujem Vam se jer ste mi olakšali muku i odluku...

D.R.
3. listopada 2009.

Prije svega pohvale na ideji za ovakvim načinom pomoviranja vegetarijanstva! Bilo mi je vrlo zabavno biti uključena u izazov. Za mene je ovaj izazov počeo negdje početkom ove godine a Vaš izazov mislim da je bila 'kap koja je prelila čašu'. :) Tako da imam najbolju namjeru ostati vegetarijankom :) i trenutno sam u fazi zaljubljenosti i prilagođavanju stila života svakodnevnom kuhanju. Iako mi se u početku činilo kako tu ima previše posla, mislim da će vegetarijanstvo poboljšati moje vještine raspolaganja vremenom i inače u životu! :) A o osjećaju koji donosi spoznaja da zbog moje sitosti ne mora patiti ni jedna životinja i okoliš je neopisiv! Tijekom ovih 10 dana, osim što su proletili vrlo brzo, zapazila sam neke promjene. Npr. iznenadilo me da su ljudi koji me okružuju, sa zanimanjem ispitivali o vegetarijanstvu općenito, i iako oni nisu vegetarijanci, na kraju su se svi složili da je moja odluka odlična i da je, generalno gledajući, vegetarijanstvo zdraviji način življenja. Što sam naučila? S vrlo praktične strane - spremati neka nova jela, uživala sam u kreativnosti i načinu na koji sam kombinirala namirnice. Također, kao što sam već spomenula, učim stalno usklađivati svoj dnevni ritam s pripremom hrane. Zanimljivo mi je da prije nikad nisam razmišljala što ću jesti i kad, sad razmišljam danas što ću jesti sutra! :) Mislim da je to odlično! Hvala vam zaista i na knjizi! Čitala sam je svih ovih 10 dana i svakako, najviše me dirnuo prvi dio knjige. Možda se ne bih složila sa svim stvarima s autoricom no, svakako smatram da ima jednu vrijednost i da uvelike doprinosi približavanju vegetarijanstva širim masama (probat ću je dilati kod svih frendova/ica :)

M.
2. listopada 2009.

Vezane teme

Ždrijebe [ 103.98 Kb ]

Također pogledajte

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting