Očitovanje Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba

| More

Žalimo za svim kućnim ljubimcima u našem skloništu, prihvatilištu 'Noine arke' kao i kod udomitelja, koji su ovih dana eutanazirani zbog provođenja mjera suzbijanja bjesnoće od strane veterinarske inspekcije te žaljenje upućujemo svim građanima koji su proživjeli teške i neugodne trenutke.

Želimo napomenuti da sustav zaštite životinja u Gradu Zagrebu gradimo već dugi niz godina. On počiva na tri stupa koji se sastoje od administrativnog dijela službe unutar Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, operativnog dijela smještenog unutar naše Ustanove i civilnog sektora, odnosno udruga koje su dio sustava zbrinjavanja životinja.

Izgrađen sustav zaštite i zbrinjavanja ima zavidan ugled ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj već i u inozemstvu te se često ističe kao pozitivan primjer.

Sustav radi 24 sata dnevno. Radi se prema svim zakonskim propisima, djelatnici su birani stručnjaci, profesionalci i ljubitelji životinja koji su dostupni 365 dana u godini. Svatko dobronamjeran koji poznaje problematiku ovog posla zna da isti nije nimalo lak ni jednostavan, kao što nije bilo nimalo lako ni jednostavno izgraditi ovakav sustav i steći dobar ugled među našim sugrađanima.

Nakon svih nemilih događaja i nepravedne stigmatizacije skoništa i njegovih zaposlenika, a nakon nespretnih i preuranjenih izjava o nestručnosti i protupropisnom radu, od strane pojedinaca, susrest ćemo se velikim poslom kako bismo vratili ugled i povjerenje naših sugrađana.

Ovom prilikom želimo istaknuti našu zahvalu ministru poljoprivrede gospodinu Tihomiru Jakovini koji je jučer posjetio Dumovec i pokazao visoku profesionalnost i dobronamjernost te se na licu mjesta uvjerio u ozbiljnost rada našeg sustava i naše dobre namjere. Zajedno smo zaključili da jedino kroz suradnju i komunikaciju možemo nastaviti razvijati sve sustave koji svojim radom pridonose napretku zbrinjavanja životinja i zaštiti zdravlja i sigurnosti građana.
Nije nam namjera ulaziti u kronologiju događanja ili bilo kakvu javnu polemiku. Smatramo da nismo pogriješili u poštivanju propisa, struke i procedure iako to u ovakvoj vrsti i dinamici posla nije nemoguće, no ne prihvaćamo tvrdnju da smo bili nemarni, neozbiljni i neprofesionalni.

Što je najbitnije, vjerujemo da će Sklonište uskoro proraditi jer to nam je svima u interesu.
Još jednom upućujemo zahvalu svim građanima koji nam daju podršku u ovim teškim trenucima.

Svaki izgubljeni dan znači jednu ili dvije izgubljene ili napuštene životinje više koje lutaju gradom, kao i posljedice koje iz toga mogu proizaći, uključujući i bjesnoću.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting