29.12.17. Biti bolji prema životinjama

| More

Prijatelji životinja pozivaju sve na plemenitu novogodišnju odluku za 2018.

- Novogodišnja odluka za koju ne treba mnogo truda, a pomaže i nama i drugima

Još nas čeka nekoliko dana do ulaska u 2018. godinu. To je uistinu dobar trenutak za planiranje pozitivnih promjena koje možemo unijeti u svoj život. Prijatelji životinja puni su ideja kako pomoći onima koji svakodnevno pate i koji su sustavno potlačeni, a kojima možemo pomoći, a da se ne odričemo ničega.

Naime, milijarde životinja svake godine strada od ljudske ruke: u laboratorijima, klaonicama, na farmama krzna… okrutnost nad životinjama je sveprisutna! No utješna je činjenica da kao pojedinci možemo utjecati na smanjenje njihove patnje i mnoge od njih spasiti.

Izdvojimo neke od načina kako biti bolji prema životinjama:

Primjenom bilo kojeg od navedenih načina već smo učinili mnogo, a najviše prelaskom na veganski način života. Primjerice, u 365 dana poštedimo jednak broj životinjskih života, a izravno utječemo i na zaštitu prirodnih resursa i okoliša te sprječavamo glad u svijetu. Dobra djela i lijepe geste su, sudeći prema primjerima, poput magneta, a pozitivne promjene počinju od nas samih.

Vlatka Balaš iz udruge Prijatelji životinja ističe: „Našim načinom življenja utječemo na druge ljude i nadahnjujemo ih. Budimo znatiželjni i saznajmo. Pretvorimo svoja uvjerenja u djela i potaknimo druge na preispitivanje vlastitih navika. Pokažimo svojim primjerom kako je lako biti bolji prema životinjama, kako je lako izabrati proizvode radi kojih nitko nije platio životom, zabaviti se bez nečije patnje ili pak dignuti glas kada vidimo nepravdu. Budimo bolji prema životinjama u 2018. godini.”

Prijatelji životinja žele svima uspješnu novu godinu i puno suosjećanja za sva živa bića, uz vjeru da će mnogima novogodišnja odluka glasiti: biti bolji prema životinjama.

OVDJE pogledajte mnoštvo savjeta kako to lako postići.

Dijete i pas [ 358.12 Kb ]Djevojčica i zec [ 71.37 Kb ]Djevojčica volonterka s psom [ 65.97 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting