08.04.16. Goran, Ivica, Vanna, Luka i Iva snimili i video

| More

Nakon što su njihove fotografije s činčilama u naručju osvanule na plakatima i društvenim mrežama, ambasadori kampanje snimili su simpatičan i poticajan video kako bi objasnili zašto su činčile zakon i stali u obranu životinja.

Zagreb, 8. travnja 2016. – Goran Višnjić, Ivica Kostelić, Vanna, Luka Nižetić i Iva Šulentić odlučili su pokazati svoju aktivističku stranu podijelivši videoporuke o tome zašto žele bolji Zakon o zaštiti životinja i zašto su za postojeću zabranu uzgoja činčila radi krzna.

Držeći činčilu u naručju, Ivica Kostelić objašnjava nužnost uvažavanja, jednakosti i tolerancije te podsjeća da su činčile, kao i mi, živa bića te samim time imaju i jednaka prava.

Vanna se nadovezala na Ivicu i izjavila da je od početka karijere njezin pokretač ljubav te objasnila kako tu istu ljubav želi pokloniti i usmjeriti prema onima koji se, nažalost, ne mogu zauzeti sami za sebe.

Simpatičnom krznašu Johnnyju Bravu bilo je toliko ugodno u društvu Luke Nižetića da je zaspao u njegovu naručju, a poznati pjevač još jednom rekao je krznu NE sada i zauvijek, referirajući se na prijašnju suradnju s Prijateljima životinja.

Izjavom kako joj ne pada na pamet nekome dati krzno svojega mekanog prijatelja Bon Jovija, Iva Šulentić oštro kritizira uzgoj životinja radi krzna, ali opominje i one koji nose krznene predmete.

Goran Višnjić velikodušno je popratio kampanju s drugog kontinenta, navodeći da je još davno dao svoj glas prestanku uzgoja i ubijanja životinja radi krzna te ponavljajući poruku o nužnosti zabrane uzgoja životinja za krzno.

"Logičan je zahtjev i da treba očuvati već donesene hvalevrijedne odredbe Zakona te raditi na poboljšanjima poput nužne zabrane ubijanja životinja u skloništima. Stoga, pridružite se kampanji za spas činčila, pasa i svih ostalih životinja koje ovise o našoj pomoći. Širite videa i njihove plemenite poruke", ističe Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Kampanji "Činčile su zakon" možete se pridružiti i potpisivanjem peticije na www.prijatelji-zivotinja.hr/zaboljizakon te promjenom profilne fotografije putem aplikacije Twibbon: goo.gl/UNU3SJ. Upute se nalaze na www.facebook.com/CincileSuZakon.

Video "Činčile su zakon" može se pogledati i na YouTube kanalu Prijatelja životinja www.youtube.com/afcroatia.

Kampanja "Činčile su zakon" pokrenuta je u suradnji udruge Prijatelji životinja i PR agencije Drimia. Autor videa je Tomislav Pović. Volonterskim radom kampanju su podržali i mnogi drugi sudionici, a sponzorstvom i medijskim pokroviteljstvom tvrtke EPH, Europlakat, Vektor grupa i Arto.

Link za preuzimanje videa za televizije i portale
Alternativni link na video zajedno s vizualima plakata

Vezane teme

Činčile su zakon! [ 52.13 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting