Peticija za zatvaranje zoološkog vrta u Splitu (zatvorena)

| More

Peticija je otvorena 2005. godine, a cilj joj je bilo zatvaranje zoološkog vrta u Splitu u kojem su psihički iscrpljene životinje živjele u nepodnošljivim uvjetima, u skučenim kavezima punim izmeta i smeća. Zbog institucije zoološkog vrta kao takve, uvjeta u kojima su patile životinje, kao i sramote grada Splita i Hrvatske tražen je kraj postojanja splitkog zoološkog vrta.

Brojni domaći građani, kao i strani turisti godinama su se zgražavali nad postojanjem i izgledom splitskog zoološkog vrta te stanjem tamošnjih životinja. Iako je konačnim zatvaranjem zoološkog vrta tijekom 2014. i 2015. godine ova peticija zatvorena, a divlje životinje s vremenom premještene, nažalost zoološki vrt kao takav nastavio je ipak postojati.

Udruga Prijatelji životinja u nekoliko je navrata pisala gradonačelniku Splita tražeći da se zoološki vrt trajno zatvori i da se više ne dopusti zatvaranje i iskorištavanje životinja.

Nažalost, umjesto toga odobrena je inicijativa kojom se počelo na istoj lokaciji sakupljati domaće životinje i izlagati ih javnosti. Stav udruge Prijatelji životinja ostaje isti te se pozivaju građani da svoje negodovanje radi držanja domaćih životinja upute gradonačelniku Splita.

Medvjed u zoološkom vrtu u Splitu [ 80.09 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting