22.02.06. Apel za zabranu cirkusa sa životinjama

| More

Gradonačelnik Murskog Središća upućuje gradonačelnicima u Republici Hrvatskoj apel za zabranu cirkusa sa životinjama

Nakon što su dvadeset i dva hrvatska grada zabranili gostovanja cirkusima sa životinjskim točkama na svom području, gospodin Rudolf Klennert, gradonačelnik prvog grada u Hrvatskoj koji je zabranio cirkuse sa životinjama, uputio je apel svim ostalim gradonačelnicima gradova Hrvatske da što skorije donesu takvu etički i civilizacijski ispravnu odluku.

Gradsko poglavarstvo grada Lepoglave već je pozitivno reagiralo na apel Prijatelja životinja i gradonačelnika Murskog Središća te je na svojoj sjednici 20. veljače 2006. donijelo odluku o zabrani gostovanja cirkusa sa životinjama, postavši tako dvadeset i treći grad u Hrvatskoj koji je zatvorio svoja vrata cirkusima koji u svojim predstavama iskorištavaju i zlouporabljuju životinje.

Uskoro će i glavni grad Hrvatske na sjednici Gradskog poglavarstva uvrstiti na dnevni red zabranu cirkusa sa životinjskim točkama u Gradu Zagrebu, a vjerujemo da će se i preostali gradovi u Hrvatskoj odazvati na inicijativu udruge Prijatelji životinja i hrvatskih građana koji u svojem gradovima ne žele okrutnost cirkusa sa životinjama.

Prijatelji životinja iskreno zahvaljuju Murskom Središću, Varaždinu, Donjem Miholjcu, Velikoj Gorici, Rovinju, Splitu, Delnicama, Gospiću, Čakovcu, Ozlju, Kraljevici, Pločama, Prelogu, Klanjcu, Požegi, Bjelovaru, Zaboku, Ninu, Novom Marofu, Varaždinskim Toplicama, Dugom Selu, Križevcima i Lepoglavi, koji su shvatili da se jedino zabranom može spriječiti mučenje životinja u cirkusima, kao što su to brojni gradovi i zemlje diljem svijeta uvidjele već mnogo godina ranije.

U privitku ovog dopisa nalazi se pismo gradonačelnika Rudolfa Klennerta upućenog gradonačelnicima gradova koji na sjednicama gradskih poglavarstava još uvijek nisu donijeli ovu zabranu i etički ispravnu odluku.

Apel gradonačelnika Rudolfa Klennerta

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting