Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 3.

03.02.2023. Talijanski luksuzni brend Herno odbacuje životinjsko krzno!

Organizacija Fur Free Alliance i njezinih više od 50 članica diljem svijeta, među kojima je i udruga Prijatelji životinja, objavila je da je talijanski luksuzni brend Herno potvrdio da se pridružio međunarodnom programu Trgovine bez krzna (Fur Free Retailer) i da neće koristiti niti prodavati životinjsko krzno počevši od kolekcije jesen/zima 2023. Prijatelji životinja pozdravljaju ovu etičku i održivu odluku popularnog modnog brenda, koja se nastavlja na zabranu uzgoja životinja radi krzna u Italiji od 1. 1. 2022. U uzgoju za krzno životinje provode život zatvorene u tijesnim prljavim kavezima, čest je kanibalizam, a na kraju ih ubijaju lomljenjem vratova, gušenjem, trovanjem ili genitalnom elektrokucijom. Da za krzno nema budućnosti ni mjesta u modi već su ranije odlučile talijanske modne kuće Armani, Gucci, Prada, Versace, Moncler i luksuzna online trgovina Yoox Net-a-Porter, kao i ostali svjetski brendovi kao što su Adidas, Burberry, Michael Kors, Jimmy Choo i drugi.

02.02.2023. Besplatno kastrirano više od 1200 životinja

S ukupno 1203 kastrirane životinje, udruga Prijatelji životinja uspješno je završila projekt besplatne kastracije pasa i mačaka na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije. „Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovom izvanrednom projektu i prepoznali kastraciju kao alat prevencije neželjenih štenaca i mačića te sprječavanja patnje – donatorima, doktorima veterinarske medicine koji su kastrirali po povoljnijim cijenama, volonterima i skrbnicima životinja”, kaže dr. med. vet. Svjetlana Prodanović, voditeljica projekta i koordinatorica Mreže za zaštitu životinja udruge Prijatelji životinja. S obzirom na to da cijelo vrijeme trajanja projekta ne jenjava interes stanovnika Sisačko-moslavačke županije za besplatne kastracije, u 2023. godini projekt se nastavlja preko udruge Harmonija.

01.02.2023. Biljno meso, a ne mljeveni kukci

Činjenicu da je Europska komisija početkom siječnja odobrila stavljanje na tržište raznih prehrambenih proizvoda od kukaca u udruzi Prijatelji životinja smatraju apsurdnom i lošom. Prijatelji životinja napominju da bi se time samo jedno zlo zamijenilo drugim, malo manjim zlom, umjesto da se promoviraju već sada dostupne dobre alternative u obliku biljnog mesa na bazi graška, boba, soje ili drugih mahunarki i žitarica. „Svakako je nužno drastično smanjenje mesa, mlijeka i jaja zbog klimatskih promjena, golema bacanja prirodnih resursa poput žitarica i pitke vode, krčenja prašuma te zagađenja vode, tla i zraka. No traženje alternative u crvima i kukcima nepotrebno je i van pameti uz obilje biljne hrane i mogućnosti industrije koja ju može raznoliko oblikovati”, izjavili su iz udruge Prijatelji životinja.

Broj pronađenih vijesti: 3.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2023 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting