Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 4.

07.05.2021. Pravila kojima bi se trebala osigurati dobrobit životinja tijekom prijevoza se ne provode

Istražni odbor za zaštitu životinja tijekom prijevoza u drugoj polovici travnja postavio je Europskoj komisiji nekoliko neugodnih pitanja, među najbitnijima - zašto se ne provode aktualna pravila u tom sektoru te što namjerava učiniti u budućnosti. Prema priopćenju Europskog parlamenta, zastupnici su naglasili da neprovođenje pravila kojima bi se trebala osigurati dobrobit životinja tijekom prijevoza nije prihvatljivo te su Komisiju pozvali da poduzme konkretne korake koji će poboljšati situaciju. Komisija bi se, prema njihovu mišljenju, trebala uhvatiti u koštac s državama članicama koje se ne pridržavaju pravila. Nadalje, smatraju kako bi prikupljanje podataka te praćenje situacije moglo uvelike pomoći. Komisija bi, naglašavaju, trebala digitalizirati taj sektor. U tom bi se smislu - videonadzorom, GPS praćenjem te praćenjem temperature - mogli poboljšati stanje i dobrobit životinja tijekom prijevoza. Nekoliko sudionika rasprave među ostalim je pozvalo i na zaustavljanje izvoza žive stoke u treće zemlje, zbog tamošnjih nižih standarda vezanih uz prijevoz stoke kao i nemogućnost Komisije da prati situaciju izvan same EU. Komisija je na kritike odgovorila priznanjem da se doista suočavaju s nekonzistentnom provedbom pravila o prijevozu životinja te nadodala da rade na poboljšanju situacije. Isto tako, navode kako razmišljaju i o mogućnosti promjene aktualnih pravila u tom sektoru što zastupnicima Europskog parlamenta nije po volji. Oni smatraju kako bi prioritet trebao biti pridržavanje važećih pravila, a ne pokušaj uspostavljanja novih, zahtjevnijih standarda. (jutarnji.hr)

06.05.2021. Tele spašeno iz potresa uživa na slobodi!

Neodoljivo tele Borna, prvo rođeno na slobodi u Hrvatskoj, uskoro će napuniti četiri mjeseca i osvaja sva srca, a svojom veselom osobnošću oduševio je aktiviste Prijatelja životinja koji su nedavno posjetili Farmicu. Borna raste naočigled, već mu izbijaju i roščići različitih boja. Na Farmici kažu da je znatiželjan, razigran i druželjubiv te vrijeme provodi u društvu drugih životinja.  Borni je posebno drag trogodišnji jarac Hopy, divne i blage naravi, koji zbog jezivih uvjeta u kojima je živio prije Farmice više ne može samostalno hodati. Za posebne proteze koje će mu pomoći u hodanju, kao i za ostale troškove Farmice, mnogo će značiti i najmanja donacija na broj računa Farmice: IBAN: HR5923400091110916596, SWIFT: PBZGHR2X, PayPal: farmicanasice@gmail.com. Iz Prijatelja životinja podsjećaju da nebrojene životinje životare natrpane u skučenim prostorima gdje se ne mogu niti okrenuti i skončavaju u klaonicama. „Svi koji žele pomoći u ispravljanju te nepravde mogu to učiniti prelaskom na vegansku prehranu ”, zaključili su iz Udruge.

04.05.2021. Virtualna šetnja skloništima s Mirnom Dvoršćak

Mreža za zaštitu životinja, projekt udruge Prijatelji životinja koji okuplja više od 50 udruga u Republici Hrvatskoj, u sklopu kampanje „Ljubav se ne kupuje” organizira dinamično internetsko događanje. U srijedu 5. svibnja 2021. s početkom u 19 h na Facebook-stranici Mreže za zaštitu životinja, novinarka i urednica te ljubiteljica životinja Mirna Dvoršćak predstavit će tri hrvatska skloništa čiji vrijedan i zapažen rad pridonosi popularizaciji udomljavanja i odgovorne skrbi za životinje. Predstavnice Skloništa Prijatelji iz Čakovca, skloništa i utočišta Farmica iz Našica i Azila Udruge Pobjede iz Osijeka kroz spontani, neformalni razgovor s moderatoricom Mirnom približit će gledateljima svoju svakodnevicu sa zbrinutim životinjama i pokazati zašto je udomljavanje najplemenitija opcija. U prijenosu uživo proći će svojim skloništima i predstaviti neodoljive njuške koje čekaju svoj dom.

03.05.2021. Veganka iz Hrvatske osvojila zlato!

Veganska trkačica Ana Štefulj oduševila je sve u Kijevu donijevši Hrvatskoj pobjedu na Prvenstvu Balkana u maratonu u jednom od najbržih vremena u povijesti utrke, za 10 minuta ispred natjecateljica iz Izraela i Bugarske! Svojim rezultatom postigla je ujedno četvrti najbolji rezultat svih vremena u hrvatskom ženskom maratonu! Uz ranije pobjede i uspjehe, i ovaj sjajan rezultat Ana je postigla na biljnoj prehrani izjavivši: „Kao veganki, moja glavna motivacija je pokazati što vegani mogu učiniti.” „Čestitamo Ani na izvrsnim rezultatima i raduje nas da i u Hrvatskoj sve više sportaša, po uzoru na inozemne kolege, kroz vegansku prehranu postiže vrhunske rezultate. Time ruše predrasude o veganstvu i pokazuju da je biljna hrana najbolje gorivo za sportske uspjehe”, kažu Prijatelji životinja.

Broj pronađenih vijesti: 4.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2021 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting