Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 3.

13.02.2024. Prva najava 4. Marša za životinje

Nakon duge četiri godine, u subotu 13. travnja 2024. ponovno će se održati Marš za životinje, i to četvrti u Hrvatskoj! Organiziraju ga udruga Prijatelji životinja i Udruga Pobjede, uz podršku članica Mreže za zaštitu životinja i drugih udruga, a pozvani su svi. Okupljanje povorke počinje u 11 sati na zagrebačkome Trgu kralja Tomislava te će završiti u parku Zrinjevac, gdje će se održati program i druženje. Organizatori ističu da su institucije i nadležna tijela u više navrata pokazali nemar i nezainteresiranost da poprave situaciju. Pozivaju sve da s ponosom budu na onoj strani povijesti zbog koje se jednoga dana nećemo morati sramiti.

06.02.2024. Alarm za hitno mijenjanje Pravilnika o opasnim psima

Nedavna tragedija u Zadru, kada je staricu nasmrt izgrizao pas pasmine američki staford, trajno će obilježiti živote i psa i članova obitelji nesretne žene. Poražavajuće je što se, kažu iz udruge Prijatelji životinja, ova užasna nesreća s velikom vjerojatnošću mogla izbjeći da je na snagu stupio novi Pravilnik o opasnim psima. Iako je javna rasprava o njemu završila još 2021. godine, nakon toga nije otišao u daljnju proceduru. Zašto je to tako trebalo bi pitati nadležno Ministarstvo poljoprivrede, koje od 2008. godine nije donijelo novi propis unatoč rastućem broju ugriza i napada pasa. To ukazuje da je potrebno hitno mijenjati aktualni Pravilnik, i to radi dobrobiti i ljudi i pasa.

05.02.2024. Dječja pjesma o veganstvu nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Devetogodišnja Sofija Makar otpjevala je i snimila spot za vrlo emotivnu pjesmu, „Vege song”, koja se, kako i ime kaže, dotiče teme veganstva. Stihovi poput: „Sve što ima mamu, ne vidim ko hranu” izazivaju emocije i nikoga neće ostaviti ravnodušnim, pogotovo kada se, gledajući spot, suoče s očima malene Sofije. Tekst, glazbu i aranžman potpisuje profesorica Maja Rogić, članica Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade te organizatorica serije projekata pod zajedničkim nazivom „Kroz nas se može promijeniti svijet”, a njezina kći Magdalena Rogić autorica je spota. Spot je, simbolično, snimljen na Svjetski dan veganstva, i to ispred Meštrovićeva paviljona i fontana ispred Nacionalne i sveučilišne biblioteke u Zagrebu, koje su na taj dan svijetlile u veganskim bojama.


Broj pronađenih vijesti: 3.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2024 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting