O Udruzi

| More

Udruga Prijatelji životinja neprofitna je udruga, osnovana 2001. godine s ciljem promoviranja zaštite i prava životinja te veganstva, kao etički, ekološki i zdravstveno prihvatljivog životnog stila.

Krajnji cilj je ukidanje specizma, odnosno bilo kojeg oblika zlostavljanja, mučenja i eksploatacije životinja od strane ljudi, uvažavanje prava životinja te postizanje biocentrizma i održivog načina življenja za opće dobro.

U dosadašnjem djelovanju Prijatelji životinja održali su stotine kampanja i akcija kojima su skrenuli pozornost na patnje životinja u prehrambenoj industriji, laboratorijima, farmama krzna, lovu i ribolovu, industriji zabave te educirali o problemu napuštanja i zlostavljanja kućnih životinja.

Službena web-stranica Udruge je www.prijatelji-zivotinja.hr, a ostali web-projekti su: www.vegan.hr, www.zegevege.com, www.veganopolis.net, www.spremi-klopu.com, www.zeleni-ponedjeljak.com, www.animalist.eu, www.saveprimates.eu, www.futurefood.org.

Prijatelji životinja su članovi organizacija EVU (European Vegetarian Union), ECEAE (European Coalition to End Animal Experiments), FFA (Fur Free Alliance), Eurogroup For Animals, IAFC (International Anti-Fur Coalition) i OIPA (International Organization for Animal Protection) te partneri međunarodne organizacije InterNICHE. Također, zastupnici su V-oznake u Hrvatskoj.

U ostvarivanju svojih ciljeva Prijatelji životinja koriste se sljedećim metodama:

Ako ste zainteresirani za:

obratite nam se koristeći naše kontakt-informacije.

Kao udruga, Prijatelji životinja ne bave se sljedećim aktivnostima:

Udruga Prijatelji životinja ne sudjeluje u promidžbi političkih stranaka, koalicija političkih stranaka niti kandidata, ne daje im izravnu političku potporu niti prikuplja sredstva za njihovo financiranje.

Ako trebate udomiti napuštenu životinju, molimo vas da koristite isključivo online oglasnik. Što učiniti s napuštenom životinjom i kako oglasiti životinju koja treba dom, saznajte ovdje.

Popis nadležnih institucija i upute što učiniti u slučajevima zanemarivanja, zlostavljanja i ubijanja životinja naći ćete ovdje.

Odgovore na najčešća pitanja možete naći ovdje.

Prijavnicu za članstvo možete naći ovdje.

Prijavnicu za besplatne materijale i promotivne artikle možete naći ovdje.

Prijavnice za razne oblike volontiranja možete naći ovdje.

Račun Udruge: IBAN HR9424020061500072878

OIB Udruge: 01688741346

Akcija Ukinimo suvremeno ropstvo [ 54.72 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting