Svjetski dan veganstva obilježava se 1. studenoga diljem svijeta slaveći suosjećanje, zdravlje i brigu za planet. Prijatelji životinja tim povodom potiču sve da istraže brojne prednosti veganske hrane i proizvoda te da isprobaju nove recepte za fina biljna jela zanimljiva svima. Više o tome kako izborom onoga što stavljamo na svoje tanjure možemo igrati veliku ulogu u spasu jedinog doma kojeg imamo može se vidjeti i u kuharici „Biraj biljno, jedi fino”, koja je u suradnji s Lidlom izašla upravo povodom Svjetskog dana veganstva. Kuharica osim 20 recepata koji povezuju ljubav prema hrani s ljubavlju prema planetu, sadrži i razne zanimljivosti o veganskoj prehrani i utjecaju koji izbor hrane ima na okoliš, korisne savjete kako smanjiti ugljični otisak u svojoj kuhinji te naputke kako što lakše svako jelo učiniti veganskim i povećati upotrebu biljnih namirnica. Kuharica je besplatna i može se pronaći OVDJE.
Sudjelujte u rubrici Vege recept i posaljite nam svoje recepte!