Odgovor predsjedničkog kandidata Milana Bandića

| More

Poštovani,

Prije svega, hvala vam na vašem javljanju i dopustite da na početku izrazim divljenje i punu potporu za vaš rad. Pitanje očuvanja planeta Zemlje jedan je od ključnih izazova koji stoji pred cjelokupnim ljudskim rodom. Problem globalnog zatopljenja i onečišćenja okoliša zasigurno će biti jedan od ključnih i u desetljećima koji su pred nama. Svima je vrlo jasno da najveći dio država poštuje sporazum iz Kyota, ali ključan je angažman nekoliko najvećih zagađivača koji još uvijek izbjegavaju odgovorno se ponašati prema planetu Zemlji. Predstojeća UN konferencija o klimatskim promjenama je prekretnica - sada imamo šansu nešto učiniti za spas Zemlje!

U Gradu Zagrebu smo vrlo ozbiljno shvatili taj problem i danas je hrvatska metropola jedan od najčišćih gradova Europe, koji itekako vodi računa o zagađivačima i industriji. Hrvatska možda nije u žarištu po pitanju emisije stakleničkih plinova i općenito onečišćenja, ali moramo biti svjesni činjenice da Hrvatska posjeduje goleme zalihe pitke vode i taj strateški resurs moramo zaštiti pod svaku cijenu.

Poznato mi je da su neki europski gradovi pokrenuli inicijative o edukaciji građana vezano uz prednosti vegetarijanske prehrane. Isto tako, brojka od 150 000 vegetarijanaca u Hrvatskoj je zaista respektabilna i oni zaslužuju svaku pohvalu. Upravo zbog toga, podupirem vašu inicijativu o uvođenju jednog vegetarijanskog dana u tjednu i uvjeren sam da će ona naići na odobravanje u široj zajednici.

S poštovanjem,

Milan Bandić

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting