18.05.02. Predavanja po Dalmaciji

| More

Udruga Prijatelji životinja na turneji predavanja po Dalmaciji

PRIJATELJI ŽIVOTINJA U DUBROVNIKU I SPLITU

Ovaj vikend započela je kampanja Prijatelja životinja u Dubrovniku i Splitu. Kampanja počinje s postavljanjem mini jumbo plakata udruge na najfrekventinijim lokacijama u Splitu na kojima se nalaze poruke Prijatelja životinja protiv testiranja kozmetičkih proizvoda i proizvoda za održavanje kućanstva na životinjama.

Kampanju će građanima predstaviti koordinatori udruge koji će održati predstavljanje udruge i video projekciju u oba grada, u Dubrovniku u subotu 18. i u Splitu 19. svibnja.

Predavanja će se održati u Međunarodnom središtu hrvatskih sveučilišta u Dubrovniku na adresi Frana Bulića 4 u 19 sati i u Splitu u prostorijama udruge Zvjezdano selo Mosor na adresi Šimićeva 50, Blatine sa početkom u 20 sati.

Nakon Šibenika i Zadra Prijatelji životinja nastavljaju s predavanjima po dalmatinskim gradovima. Prema reakcijama u Šibeniku i Zadru možemo zaključiti da postoji velik interes za vegetarijanstvo i životinjska prava te se nadamo da će zainteresirani doći i posjetiti projekciju i predstavljanje udruge i ovaj vikend.

Do sada su Prijatelji životinja držali projekcije i predstavljali udrugu u desetak hrvatskih gradova, od Rijeke, Karlovca, Siska, Pazina i drugih velikih ali i manjih gradova naše zemlje.

Predavanja i projekcije filmova u ova dva grada samo su dio cjelokupne kampanje čija je svrha educirati hrvatsku javnost o problemima testiranja proizvoda na životinjama i o patnji koju milijuni životinja određenih za pokuse proživljavaju svakog dana.

U sklopu kampanje je i izrada CRNE i BIJELE liste proizvođača, distributera i uvoznika spomenutih proizvoda na kojoj će se nalaziti svi oni koji svoje proizvode testiraju, odnosno ne testiraju na životinjama.

Za sada, uz iznomno dobro medijsko praćenje, kampanja je ostvarila velike rezultate i mnogo je građana koji traže podatke o proizvođačima koji testiraju, odnosno ne testiraju svoje proizvode na životinjama.

Kampanja je započela 24. travnja na Svjetski dan zaštite laboratorijskih životinja postavljanjem jumbo plakata po Zagrebu, nastavila se informativnim štandovima, videoprojekcijama i predavanjima, a trajat će još mjesec dana.

Povodom 15.svibnja Svjetskog dana prigovarača savjesti u kampanju su uključeni i modeli alternativa pokusima u znanstvene svrhe, odnosno pravo na prigovor savjesti studentima koji odbijaju sudjelovati u pokusima u sklopu nastavnih programa.

Trenutno su u tijeku pregovori s Ministarstvom znanosti i tehnologije o uvođenju alternativa istraživanju na životinjama te se nadamo da će uskoro biti uvedeni na sveučilište, kao i da će biti prihvaćeno pravo na prigovor savjesti svim studentima koji odbijaju vršiti pokuse na životinjama.

frosch

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting