Top lista pozitivaca i negativaca

| More
TOP TEN POZITIVACA
 1. Grad Zagreb i zastupnici Gradske skupštine (donijeli odredbu prema kojoj se psi ne smije držati na način da su trajno vezani te pozitivno regulirali hranilišta za mačke na način da ako vijeću gradske četvrti ne odgovara predložena lokacija hranilišta, treba dogovoriti drugu lokaciju na svojem području)
 2. Učenici Osnovne škole Kralja Tomislava u Udbini i njihova učiteljica Đurđica Lukanović Dumančić (svaki svoj slobodan trenutak posvećuju spašavanju i brizi o napuštenim životinjama s kojima nesebično dijele i posljednju kunu svog džeparca te su do sada spasili i udomili više od 300 napuštenih pasa i gotovo isto toliko mačaka)
 3. Anonimni donator (platio sve veterinarske račune za mačke na skrbi Prave šape)
 4. Inspektorat rada, Ispostava Zadar (Vinku Kalaševiću iz Gračaca, poznatom po slučaju izmučenih konja na Velebitu, izrekli novčanu kaznu zato što je koristio rad dvoje stranaca u svojem obrtu, koji su obavljali poslove izvlake drva iz šume konjima, a da za svoj rad nisu imali dozvolu za boravak i rad u Hrvatskoj)
 5. Mirko Filipović (doma ima sedam pasa, a ozlijeđenom štenetu koje ima slomljenu zdjelicu plaća smještaj u hotelu)
 6. Iva Maljuni iz Zagreba (u Murskom Središću ušla u rijeku pored mnogih građana, vatrogasaca i policajaca koji su tamo bili prisutni te tako spasila dvoje mačiča od utapanja u hladnoj i nabujaloj Muri)
 7. Delnice, Ivanec, Mali Lošinj, Beli Manastir, Rijeka i Čakovec (podržali kampanju 'Obitelj na more, pas na ulicu?')
 8. Grad Rijeka (otvorio prvi park za pse, objavit će vizuale kampanje protiv napuštanja životinja udruge Prijatelji životinja, a otprije ima dvije plaže za pse)
 9. Darijo Brzoja (uključio se u kampanju protiv napuštanja životinja
 10. Četiri pripadnika HGSS stanice Makarska (tri sata s litica Modrog jezera spašavali prestrašeno janje)
TOP TEN NEGATIVACA
 1. Nepoznati počinitelj (s nebodera u zagrebačkom Travnu bacio psa)
 2. Miloš Crljenica, 56-godišnji umirovljeni policajac (malokalibarskom puškom koju je posjedovao bez dozvole ubio Bucu, sedmomjesečno štene obitelji Krajčinović iz Velikog Botinovca)
 3. Nepoznati počinitelj (invalidnu mačku hicem iz zračne puške ustrijelio u vrat)
 4. Nepoznati počinitelj (u potok na zagrebačkom Jarunu bacio mačiće u zavezanoj vrećici i s kamenim utegom)
 5. Nepoznati počinitelj (u kontejnerskom naselju u Gunji u kojem žive poplavljeni pretukao i mučio nedužno mače od pet mjeseci)
 6. Petnaestak članova Lovačkog društva Šljuka iz Pleternice (usred lovostaja nahuškali pse na ranjene veprove i 15 praščića)
 7. Lovočuvar iz lovačkog društva Čavli 1 (u Kostreni zahrđalim škarama ubadao i usmrtio srnu koju je udario auto)
 8. Grad Karlovac (krši Zakon o zaštiti životinja jer nije osnovao informacijski centar za napuštene i izgubljene životinje te podupire netransparentan rad tvrtke CRPK d.o.o koja vodi karlovačko sklonište)
 9. Lovačko društvo Srndač iz Virovitice (na prostoru od Ulice Franje Fiusa u Virovitici i naselja Podgorje organizira odstrel lisica)
 10. Dvojica 11-godišnjaka iz Makarske (izvadili oči mački, objesili je i kamenovali do smrti)

Svoje prijedloge za top ten listu možete poslati na e-mail Udruge.

Vezane teme

Ljeto prolazi, prijatelji ostaju 2 [ 1.29 Mb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting