Montažstroj: Timbuktu

| More

'Timbuktu' je angažirana predstava u produkciji Montažstroja, nastala prema istoimenu romanu Paula Austera. 'Timbuktu' donosi neobičnu ljubavnu priču o odnosu beskućnika i njegova psa. No umjesto izvođača, glavnu riječ na sceni preuzet će pas.

U svom intimnom monologu on će ponuditi odgovor na nemoguće pitanje: kakav svijet oblikuje pripovijedanje onog kojemu je moć govora inače uskraćena? Ujedno, pitanje glasa prenosi se i na društveno odbačene; one koji vode nevidljivu i šutljivu egzistenciju na samim rubovima društvenog poretka.

Ova 'dokumentarna' predstava progovara o osjetljivim pitanjima današnjice: o napuštenim psima, ali i o napuštenim ljudima, o brizi i nemaru za one koji žive blizu nas i pokraj nas, ali koji nisu ujedno i naši bližnji, o društvenom otpadništvu i ulozi tuđe te, naposljetku, i vlastite odgovornosti.

Možda priča i nema klasičnog happy enda, ali zato predstava nudi mogućnost jednog novog sretnog završetka – mogućnost da se udomi dvanaest pasa iz Skloništa za napuštene životinje.

Odatle i slogan za predstavu koji kaže da je riječ o 'Monologu za psa na pozornici koji izgovara glumac u publici. Jedina predstava koja ti vraća lovu ako udomiš glumca.'

Predstava je međunarodna koprodukcija s umjetničkom akademijom DasArts iz Nizozemske i podržana je od triju gradskih ureda (Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo te Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje).

Realizaciju projekta omogućit će zajednička suradnja i koordinacija niza institucija i neprofitnih organizacija te njihova izgrađena mreža volontera: Gradski azil za napuštene životinje u Dumovcu, udruga Prijatelji životinja, udruga Zagrebački bokci, Društvo studenata socijalnog rada te Gradsko prihvatilište u Heinzelovoj.

Pretpremijera: 3. listopada u 20 sati

Premijera: 4. listopada u 20 sati

Izvedbe: 4, 9, 10, 12, 16, 17, 18. i 19. listopada u 20 sat, 11. listopada u 21 sat

Koncept i režija: Borut Šeparović

Izvođači: Sven Medvešek, pas Cap i gosti

Kazalište: ZKL Scena Travno, Božidara Magovca 17

Više na http://www.montazstroj.com/timbuktu/

Montažstroj: Timbuktu [ 157.94 Kb ]

Montažstroj: Timbuktu [ 56.22 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting