'Humani uzgoj' životinja - oksimoron

| More

Pazite! Evo ih, stižu... Možda ste ih već vidjeli. Uskoro će police svih trgovina biti prekrivene širokim rasponom 'humano proizvedenih' jaja te mliječnih i mesnih proizvoda.

Osnovna načela ekonomije

Da bi se ijedan proizvod proizvodio za masovnu uporabu, bio on označen kao organski, free range (sustav slobodnog držanja životinja), cage free (nekavezni sustav) itd., životinje potrebne za proizvodnju - uključujući sve krave iskorištavane zbog mlijeka i kokoši - svejedno se uzgajaju u ogromnom broju, odvojene od svojih članova obitelji te se na kraju ukrcavaju na kamione i vode na brutalno klanje. Free range i tzv. organski životinjski proizvodi jako su unosni jer se može naplatiti mnogo više za 'proizvod', a potrošači su spremni platiti tu cijenu kako bi se riješili osjećaja krivnje, a da se ne moraju odreći životinjskih proizvoda. To omogućuje izrabljivačima životinja da ulože još više novca u reklame čime se poboljšava prodaja, što u konačnici rezultira još većim brojem uzgojenih, zlostavljanih te ubijenih životinja.

Osnovna načela biologije

Krave se još uvijek moraju oplođivati, njihova djeca se još uvijek kradu od njih te ih se kolje ili ih se drži odvojeno tako da zamijene svoje potrošene i zaklane majke. Kod svakog tipa proizvodnje jaja, uključujući i dvorišne kokošinjce, SVI muški pilići se i dalje odmah nakon rođenja ubijaju, kokošima se još uvijek često odstranjuju kljunovi, na njima se primjenjuje 'prisilno mitarenje' (mijenjanje perja) te ih se ubija u starosti od jedne do četiri godine kada njihova izmrcvarena i premorena tijela više ne mogu lijegati dovoljno jaja da bi se one mogle smatrati 'ekonomski isplativima'.

Svinje, kokoši i krave ubijene zbog svojega mesa i dalje se uzimaju od svojih majki. Još uvijek ih se prisiljava da podnose stravičan put do klaonice i, naravno, još uvijek ih nasilno ubijaju. Meso, jaja i mliječni proizvodi su tijela i izlučevine tijela osjećajnih bića koja se porobljavaju i ubijaju. Da se psi ili mačke tjeraju da podnose takve uvjete kako bi se zadovoljili ljudski apetiti, javnost nikada ne bi povjerovala da se njihovi proizvodi mogu označiti i promovirati kao 'humani'.

Nemojte dopustiti da vas prevare varljivi i manipulativni marketinški trikovi proizvođača krvavih ruku. No, krv životinja nije samo na rukama proizvođača, već i na rukama potrošača koji im plaćaju da zlostavljaju, ubijaju i uredno pakiraju njihove dijelove tijela. Činjenica da svatko od nas ima potpun i neposredan pristup najučinkovitijem načinu smanjivanja najveće količine patnje na svijetu razlog je za slavlje.

Biranje veganskih proizvoda nikada nije bio najlakši, ali uvijek je bio jedini čovječni i najsuosjećajniji izbor.

Vezane teme

Slobodni uzgoj - izvor: http://advocacy.britannica.com/blog/advocacy

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting