Videom i besplatnom kavom promovirali vodič za ugostitelje

| More

Prijatelji životinja besplatnom kavom u kafićima promovirali vodič namijenjen ugostiteljima u Hrvatskoj

- Video najavljuje vodič s pregršt savjeta i recepata za ugostitelje s ciljem proširenja veganske ponude

Prijatelji životinja osmislili su i objavili vodič za povećanje veganske ponude u kafićima, slastičarnicama, pekarama i restoranima pod nazivom „Biljna mlijeka osvajaju svijet”. Vodič, koji je nastao u suradnji s Ministarstvom zdravstva i Turističkom zajednicom grada Zagreba, Prijatelji životinja poslali su na čak 1500 adresa ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj kako bi ih korisnim informacijama, zanimljivim receptima i konkretnim podacima potaknuli na proširenje ponude bez namirnica životinjskog podrijetla.

Vodič zanimljivim pristupom daje ideje za nove biljne proizvode koje će rado probati svi, neovisno o njihovim prehrambenim navikama. Savjeti poput nuđenja kave sa biljnim mlijekom kao opcije za sve umjesto etiketiranja kave s biljnim mlijekom kao nečeg samo za vegane mogu pomoći i u povećanju prometa, a upute kako postojeće jelo poput palačinki napraviti vrlo jednostavno bez životinjskih sastojaka mogu ugostiteljima smanjiti troškove proizvodnje i učiniti proizvode sigurnijima i privlačnijima.

„Saznajte zašto je važno imati vegansku ponudu te koje su sve prednosti biljnih jela i napitaka. Zašto biljna mlijeka osvajaju svijet, zašto su izvrsna za kavu, kojih sve vrsta ima i što se sve pomoću njih može napraviti, kao i gdje se mogu nabaviti. Sigurni smo da će sve zainteresirati recepti za kavu dalgona, cheesecake, Dunavske valove, tiramisu, Ledeni vjetar, torte Snickers, Sacher i Schwarzwald, mađaricu, kremšnite, burek, pizzu te druga jela i napitke koji lako mogu postati dio ugostiteljske ponude, uz savjete koji dolaze uz njih”, kažu Prijatelji životinja. Dodaju da vodič sadrži i popis proizvođača i dobavljača biljnih mliječnih proizvoda.

Promociji vodiča priključilo se 14 caffe barova i slastičarnica iz Zagreba, Splita, Osijeka, Varaždina, Dubrovnika i Rijeke, koji su častili svoje goste kavom s biljnim mlijekom. Promociju vodiča „Biljna mlijeka osvajaju svijet” prati i kratki video istog naziva.

U vodiču se uz savjete profesionalnih kuhara nalazi i recept Igora Barberića, dugogodišnjeg vegana koji o svojem pozitivnom iskustvu s veganskim proizvodima priča i u video. „Jako mi je žao što veganska ponuda nije zastupljena u našim restoranima i ostalim ugostiteljskim objektima u istoj mjeri kao u inozemstvu. Nekada bih rado odahnuo i, umjesto da sam radim veganske slastice i napitke, sjeo u bilo koji café-bar i bez pol muke, primjerice, naručio kavu dalgona s biljnim mlijekom.” izjavio je Igor.

Nema sumnje da industrija veganskih proizvoda raste, i to munjevito. The Good Food Institute u svojem izvještaju iz 2021. godine o prodaji veganske hrane navodi da je prodaja biljne hrane porasla za 45 % samo u posljednje dvije godine. Giles Quick, direktor Kantar Worldpanela, jedne od najvećih svjetskih tvrtki koje se bave podacima, analizom i savjetovanjem, 2018. godine izjavio je da se vegansko tržište "promijenilo iz temelja u posljednjih šest ili sedam godina – sada je ono za sve".

„Odabirom veganskih proizvoda možemo zaustaviti klimatske promjene, spasiti naše šume i rijeke, pomoći gladnim ljudima, budućim generacijama te mnogim životinjama, ali i poboljšati svoje zdravlje i izbjeći mnoge bolesti”, zaključuju Prijatelji životinja

Tiskanu verziju vodiča „Biljna mlijeka osvajaju svijet” ugostitelji mogu naručiti bez naplate, dok se online verzija i video mogu pronaći na www.prijatelji-zivotinja.hr. Onima koje vodič potakne na daljnje istraživanje prednosti veganske prehrane može pomoći Vege izazov na www.veganopolis.net.

U vodiču su svojim kulinarskim savjetima i receptima sudjelovali i redatelj i koreograf Igor Barberić, voditeljica prvog veganskog web-shopa „Pusti otok“ Anita Petrović, certificirani veganski chef te pokretačica YouTube kanala „Mama Veganka“ Ivana Surjan Mitrović, food blogerica („Burbon i borovnice“) Nataša Rajčević, profesionalni veganski chef, vlasnik veganskog cateringa „Zeleni vaal“ i konzultant Neven Milić, veganska kuharica, certificirana konzultantica biljne prehrane za ugostiteljski sektor Ivana Rukavina dok su za pripremu i stiliziranje hrane te fotografije jela zaslužni Lana Komušanac i Goran Galović. Recepte su za vodič osmislili Igor Barberić, Anita Petrović, Sanja Komušanac, Adri Mrniaux, Ivana Surjan Mitrović, Suzana Mušac i Renata Jerinić. Zahvaljujemo Alpru na donaciji mlijeka i svima koji su izdvojili svoje vrijeme i nesebično pomogli u ostvarenju ovog divnog i važnog projekta za koji vjerujemo da će pomoći svim ugostiteljima u boljem razumijevanju veganske proizvoda i potražnje za njima na tržištu.

Kafići koji su sudjelovali u promociji:

ZAGREB
1. Bulldog Zagreb- Bogovićeva 6, 10 000 Zagreb
2. Caffe bar Eligo- Gospodska 22, 10 000 Zagreb
3. Caffe bar Pinocchio- Nehajska 4, 10 110 Zagreb
4. Cat Caffe Zagreb- Dragojla Kušlana 6, 10 000 Zagreb
5. Torte i to- Babonićeva 121, 10 000 Zagreb; Vrbanićeva 22, 10 000 Zagreb; Grahorova 5, 10 000 Zagreb

OSIJEK
6. Caffe Bar Peppermint- Vrt Jagode Truhelke 3, 31 000 Osijek
VARAŽDIN
7. Medina škrinja- Ul. Juraja Habdelića 4, 42 000 Varaždin
8. Wine&Cheese/Gin&Rum bar Living Rooms- Dravska 5, 42 000 Varaždin
9. Stara vaga- Trg Matije Gupca 61, 42 000 Varaždin

RIJEKA
10. Schoola Caffe Bar- Prilaz Vladimira Gortana 6, 51 000 Rijeka
11. Cukarikafe Bar-Trg Jurja Klovića 4, 51 000 Rijeka
12. Slastičarnica "BOMBONETA"-Zametska ul. 65, 51 000 Rijeka

DUBROVNIK
13. Urban & Veggie- Obala Stjepana Radića 13, 20 000 Dubrovnik

SPLIT
14. VEG- Ujevićeva poljana 5, 21 000 Split

Caffe bar Eligo promocija [ 132.37 Kb ]Biljna mlijeka osvajaju svijet [ 651.89 Kb ]Biljna mlijeka osvajaju svijet [ 603.61 Kb ]

Vezane teme

Biljna mlijeka osvajaju svijet [ 77.81 Kb ]Biljna mlijeka osvajaju svijet [ 71.42 Kb ]

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting