Novo istraživanje tvrdi da je veganska prehrana zdrava i za pse i mačke

| More

Istraživanje je odradio profesor veterine Andrew Knight, sa Sveučilišta Winchester. Knight je rekao da biljna prehrana može djelovati dobro ili čak bolje od mesne hrane za kućne ljubimce u smislu određenih zdravstvenih ishoda, iako su sintetske hranjive tvari bile potrebne za upotpunjenu prehranu.

U Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje se nalazi Sveučilište Winchester, vlasnici kućnih ljubimaca koji svoje ljubimce ne nahrane "prikladnom prehranom" mogu biti kažnjeni s više od 27.500 dolara ili mogu završiti u zatvoru temeljem Zakona o dobrobiti životinja iz 2006. Veganska ili vegetarijanska jela Zakonom nisu utvrđena neprikladnima.

Knightova otkrića ukazuju na to da je biljna hrana za kućne ljubimce nutritivno jednaka proizvodima koji sadrže meso.

"Psi, mačke i druge vrste imaju potrebe za hranjivim tvarima. Ne trebaju meso niti bilo koji drugi određeni sastojak. Potreban im je set hranjivih tvari. Kada bi im se te potrebne tvari davale u hrani koja je dovoljno ukusna da ih se motivira na konzumaciju, i da su probavljive, očekivali bismo njihov napredak i razvoj kao i kod konvencionalne prehrane. I to je ono na što rezultati ukazuju ", izjavio je Knight za "The Guardian".

"The Hill" navodi da su mačke mesojedi i da trebaju specifične proteine u svojoj prehrani, uključujući taurin, dok su psi svejedi.

"Washington Post" navodi da se 180 milijuna kućnih ljubimaca u američkim kućanstvima hrani govedinom, janjetinom, peradi ili svinjetinom u gotovo svakom obroku dok stočarstvo uzrokuje do 15% globalnih emisija stakleničkih plinova.

Istraživači sa Sveučilišta California u Los Angelesu procjenjuju da psi i mačke čine do 30% utjecaja na okoliš konzumiranja mesa u SAD-u. "The Post" navodi da bi kućni ljubimci samo iz SAD-a zauzeli peto mjesto u svijetu po količini mesa kada bi imali vlastitu državu.

55% kupaca izjavljuje da im se sviđa ideju korištenja održivih alternativnih proteinskih sastojaka u hrani za kućne ljubimce, prema istraživanju Petco. Illinois je nedavno postala peta država koja je trgovinama za kućne ljubimce zabranila prodaju pasa i mačaka od uzgajivača, iako im je dopušteno ugostiti događaje udomljavanja mačaka i pasa iz skloništa za životinje i spasilačkih skupina. Zakonom se želi ukinuti „tvornice štenaca“ koji opskrbljuju većinu trgovina kućnih ljubimaca sa štencima i mačićima.

Broj udomljavanja mačaka i pasa naglo je porastao tijekom pandemije, uključujući i Metro East područje.

Autor: Shepard Price
Prevela i prilagodila: Anamarija Lazić

Članak preveden s theintelligencer.com

Vezane teme

Također pogledajte

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting