Kritički osvrt na pokuse na životinjama

| More

Christopher Anderegg, M.D., Ph.D., Kathy Archibald, B.Sc., Jarrod Bailey, Ph.D., Murry J. Cohen, M.D., Stephen R. Kaufman, M.D., John J. Pippin, M.D., F.A.C.C.

Prijatelji životinja i Dvostruka duga, Zagreb, 2012.

U ovoj brošuri znanstvenici i medicinski profesionalci propituju pokuse na životinjama na medicinskim i znanstvenim temeljima, nudeći sigurnija i učinkovitija rješenja za napredak u medicini i znanosti.

Prema nadzoru kojega je 2004. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu provela udruga Europljani za medicinski napredak, 82% liječnika opće prakse tvrdi da su 'zabrinuti jer podaci dobiveni testiranjem na životinjama mogu biti zavaravajući kada se primjenjuju na ljude'. Značajni dokazi pokazuju da je testiranje na životinjama neučinkovito i nepouzdano, dok su nove, nedavno razvijene metodologije daleko bolje i stoje znatno manje od testiranja na životinjama.

Brošura 'Kritički osvrt na pokuse na životinjama' udruga Prijatelji životinja objavila je u suradnji s nakladnikom Dvostruka duga.

Europska unija bez kozmetike testirane na životinjama!

Kritički osvrt na pokuse na životinjama

Podrška Ministarstva poljoprivrede korištenju brošure "Kritički osvrt na pokuse na životinjama" za promicanje alternativa pokusima na životinjama.

Podrška Ministarstva poljoprivrede [ 886.51 Kb ]

Download

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting