Nick Jukes, koordinator organizacije InterNICHE

| More

Nick Jukes je koordinator engleske organizacije InterNICHE, međunarodne mreže za humano obrazovanje. Diplomirao je fiziku i srodne znanosti na Sveučilištu u Leicesteru. Radi na međunarodnoj razini već više od 20 godina kako bi poboljšao obrazovanje i osposobljavanje u prirodnim znanostima kroz izmjene kurikuluma i zamjenu pokusa na životinjama. Koautor je drugog izdanja revolucionarne knjige From Guinea Pig to Computer Mouse koja opisuje više od 500 proizvoda koji su namijenjeni za progresivnu naobrazbu u prirodoslovnim znanostima te objavljuje o zamjenskim metodama pokusima na životinjama.

Pomogao je uspostaviti niz međunarodnih sredstava i projekata, među kojima su i InterNICHEova nagrada za humano obrazovanje, osam međunarodnih knjižnica o alternativama i InterNICHEova mrežna stranica www.interniche.org koja sadrži baze podataka o akademskim djelima i o alternativama. Sudjeluje u organiziranju konferencija, seminara i multimedijskih izložaba diljem Amerike, Europe, Afrike, Bliskog istoka i Azije, među kojima je Svjetski kongres o alternativama i korištenju životinja u prirodnim znanostima.

Aktivnost organizacije InterNICHE dovela je do rasprostranjenosti izravne zamjene pokusa i seciranja životinja. Ciljane inicijative u Ukrajini i Rusiji zamijenile su korištenje više od 50.000 životinja godišnje, a nastavljene kampanje u Indiji pridonijele su odluci da se seciranje izbaci iz nacionalnog kurikuluma za zoologiju te se tako zamijeni godišnje korištenje do 60 milijuna životinja. Nick, InterNICHE i njihovi partneri dobitnici su brojnih nagrada za pružanje resursa, globalno umrežavanje i rad na zamjenama pokusima na životinjama, među kojima treba istaknuti RSPCA Lord Erskine Silver Award (2011.) i the Lush Prize for Training (2012. i 2015.).

Nick Jukes na svojim radionicama diljem svijeta predstavlja zamjenske metode testiranju na životinjama i njihovu uspješnu primjenu, s videoisječcima i demonstracijama, te ističe pedagoške, etičke i ekonomske prednosti zamjenskih metoda testiranja, s osvrtom na objavljena istraživanja. Također, iznosi pregled raspoloživih resursa kako bi podržao zamjenske metode u obrazovanju i osposobljavanju, uključujući sadržaj i funkcionalnost InterNICHEove mrežne stranice. Pokazuje programe, modele, lutke i simulatore. Kroz otvorenu raspravu iznosi strategije za razvoj i primjenu alternativa pokusima na životinjama u obrazovanju i osposobljavanju.

Vezane teme

Nick Jukes [ 190.77 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting