Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 3.

04.08.2022. Za Zadranina koji je ubio vlastitog psa predložen pritvor

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Zadru ispitalo je i predložilo sucu istrage zadarskog Županijskog suda određivanje istražnog zatvora protiv 38-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je hladnim oružjem usmrtio vlastitog psa. Tužiteljstvo je priopćilo da se 38-godišnjak sumnjiči za počinjenje kaznenog djela protiv okoliša ubijanjem i mučenjem životinja, za što je predviđena zatvorska kazna u trajanju do jedne godine. Zadarsko državno odvjetništvo je nadodalo da je predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Mediji su izvijestili kako je 38-godišnjak ubio vlastitog psa hladnim oružjem u svojoj kući u zadarskim Arbanasima te da ga je policiji prijavio član obitelji. (index.hr)

03.08.2022. Bikovi uletjeli među publiku na koridi u BiH

Ove godine organizirana je korida u Bakićima kod Olova u BiH koju je obilježio incident kada su dva bika probila zaštitnu ogradu. Do probijanja ograde došlo je tijekom borbe bikova Žuje i Brijezonje te je nastao stampedo. Gledatelji su krenuli bježati u panici, a mnogi su se skrivali iza parkiranih automobila. Jedan je gledatelj u cijeloj strci lakše ozlijeđen. Prijatelji životinja upozoravaju da bi ovakve stvari trebale biti strogo zabranjene jer je riječ o okrutnoj i barbarskoj praksi u ojoj nevine životinje stradavaju i pate, a sve samo radi ljudske zabave. Snimku možete pogledati OVDJE. (avaz.ba)

02.08.2022. I dalje se skupljaju potpisi za kozmetiku bez pokusa na životinjama u EU-u!

Velik broj građana Europske unije potpisalo je europsku građansku inicijativu „Spasite kozmetiku proizvedenu bez okrutnosti – obvežite se na Europu u kojoj nema ispitivanja na životinjama" i na taj način pokazalo Europskoj komisiji koliko je nužno okončanje testiranja na životinjama radi kozmetike u Europi! Prijatelji živoitnja koji u Hratskoj skupljaju potpise ističu kako je nastavak potpisivanja itekako nužan budući da svi potpisi moraju proći kroz strogu proceduru provjere: "Prilikom validacije neki od potpisa će biti poništeni, zbog čega bi idealno bilo da imamo sveukupno 1,3 - 1,5 milijuna potpisa. Ostalo je još samo mjesec dana za potpisivanje i nadamo se da će ovaj ECI ući u povijest kao onaj s najviše potpisnika! Zato vas pozivamo da i dalje dijelite i potpišete ukoliko još niste." Od srca zahvaljuju svima koji su dio ovog velikog uspjeha za životinje!

Broj pronađenih vijesti: 3.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2022 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting