Čekajući smrt u agoniji: Znate li što kupujete?

| More

Kinezi koji su se bacili na proizvodnju kopija naširoko popularnih čizmica Uggs, krzno dobivaju od kunopasa, koje žive oderu nakon što ih prvo nemilosrdno izmuče.

To je jasno vidljivo na izrazito uznemirujućoj snimci s kineske farme za uzgoj kunopasa koju su objavile udruge za zaštitu prava životinja.

Originalne čizme Uggs proizvode se od ovčje kože i krzna. Otkad je ova obuća postala svjetski modni hit, populacija kunopasa znatno je opala, upravo zbog trgovine krznom koje se uglavnom koristi za izradu kopija uggsica. Krzno kunopasa se, naime, koristi zbog toga što na proizvode od njihovog krzna ne postoje carinska ograničenja koja se odnose na proizvode od mačjeg ili psećeg krzna, kakvi se u Kini također mogu pronaći.

Radnici s kineske farme za uzgoj kunopasa prema ovim se životinjama ponašaju neviđeno sadistički i okrutno. Ako se kunopas previše opire mučenju, radnici im nogama stanu na vrat i zatuku štapovima, ili što im se već nađe pri ruci dok životinja ne izgubi svijest i prestane se micati.

Unosni sadizam

Mučenje ovih životinja veoma je spor proces u kojem kunopsi imaju podosta vremena da spoznaju sve vrste fizičke boli ovog svijeta. Nakon što ih dobro zatuku, što palicama, što nogama, što kamenjem, što bacanjem na tlo i izazivanjem tko zna kakvih fraktura, Kinezi započinju s guljenjem krzna s još uvijek živih kunopasa, a tijela bacaju na hrpu, na kojoj ogoljeni psi polagano satima umiru u strašnim mukama.

Svemu svjedoči i ova snimka s iznimno uznemirujućim sadržajem koju su objavile udruge za zaštitu životinja kako bi ukazale na ovaj problem, natjerale kupce da dobro razmisle što kupuju te da se, na kraju krajeva, zabrani trgovina kunopsima.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting