Pet modernih bolesti u porastu zbog tvorničkog uzgoja životinja

| More

Osim činjenice da su zbog tvorničkog uzgoja tisuće krava, svinja i kokoši zatočene u skučenim postrojenjima u kojima trpe nezamislivo nečovječne postupke, takav je uzgoj pridonio porastu brojnih bolesti modernog doba.

Sabijajući na tisuće životinja u tijesne prostore i lišavajući ih svih prirodnih poriva, stvara se plodno tlo za bolesti, a kad se one počnu širiti, nezaustavljive su.

Bolesti potekle s tvorničkih farmi prenose se na mnogo načina, ne samo potrošnjom hrane, već i kroz vodu, zrak, čak kroz tijela stočara, radnika na farmama i njihovih obitelji.

Dr. Michael Greger kazao je da se "dosad nepoznate bolesti javljaju brzinom nezabilježenom u povijesti medicine: više od 30 novootkrivenih ljudskih patogena u 30 godina, od kojih su većina virusi koji se prenose sa životinja."

Zašto se to događa?

Kliknite ovdje kako biste pročitali članak s portala One Green Planet.

One Green Planet One Green Planet je vaš online vodič k donošenju savjesnih izbora koji pomažu ljudima, životinjama i planetu. Naš je cilj razriješiti nejasnoće oko pitanja hrane, zdravlja, životinja i okoliša i dati vam snage da se još jednom zamistlite nad time što jedete, što kupujete i u što vjerujete.

Industrijski uzgoj svinja - izvor fotografije: Jo-Anne McArthur/WeAnimals.org [ 104.33 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting