Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 3.

03.08.2015. Vegani proizvode najmanju količinu ugljika

Studija objavljena u časopisu 'Climatic Change' uspoređuje emisiju stakleničkih plinova ovisno o tipu prehrane. Dobiveni rezultati ukazuju na zapanjujući zaključak: osoba koja redovito konzumira meso dnevno proizvodi gotovo 250 posto više CO2 od osobe koja konzumira vegansku prehranu. Uzgoj farmskih životinja za hranu emitira više stakleničkih plinova nego li promet i industrija električne energije, što stavlja mesnu industriju među vodeće uzročnike svjetskih klimatskih promjena. ''Vlade se ne bi trebale miješati u prehrambene navike ljudi, premda se trenutno značajni poticaji daju upravo za proizvodnju mesnih i mliječnih proizvoda'', ističe profesor Gidon Eshe. Vlada SAD mesnu i mliječnu industriju subvencionira s nevjerojatnih 63 posto, dok s manje od jedan posto potiče proizvodnju voća i povrća. (ecorazzi.com)

02.08.2015. Španjolski grad otkazao borbe bikova

Španjolski grad Villafranca de los Caballeros odlučio je sredstva predviđena za organizaciju godišnje borbe bikova u iznosu od 18.000 € radije utrošiti na kupnju školskih potrepština. ''To je stvar prioriteta. U gradu vlada velika nezaposlenosti i ljudi jednostavno nemaju dovoljno novca kako bi djeci kupili sve potrebne školske potrepštine'', izjavio je nedavno odabrani gradonačelnik. Diljem Španjolske održat će se oko 16.000 fiesta koje uključuju borbe bikova koje su kontroverzne zbog nerijetkih ozljeda i smrti gledatelja i sudionika. Ove je godine više od stotinu PETA-inih aktivista poziralo polugolo te su bili prekriveni crvenom bojom krvi kako bi ukazali na stradavanja bikova te okrutnost i nepotrebnost tih borbi. (unilad.co.uk)

01.08.2015. Velika Gorica povećat će brigu o napuštenim životinjama

Grad Velika Gorica će u suradnji s Udrugom 60+ povećati brigu o udomljavanju napuštenih životinja. Paralelno s time, pokrenut će se radnje i analize o mogućnosti izgradnje vlastitog skloništa na području Grada o kojem bi brigu vodile udruge za zaštitu životinja. Zaključak je to sa sastanka kojeg su održali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, predsjednica Udruge 60+ Željka Štor i Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja. ''Grad Velika Gorica je prijatelj životinja i suradnja s udrugama koje o njima brinu nam je izuzetno važna. Zadovoljan sam da smo na istim stranama i da imamo isti cilj, a to je briga o napuštenim životinjama, njihovo udomljavanje i edukacija građana'',  izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić. (gorica.hr)

Broj pronađenih vijesti: 3.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2015 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting