Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 12.

16.09.2014. Klimatske promjene ugrožavaju ptice Sjeverne Amerike

Baltimorska vuga vjerojatno više neće živjeti u Marylandu, plijenor bi mogao napustiti Minnesotu, a labud u potpunosti nestati. To su samo neka od mračnih predviđanja navedena u izvješću koje je objavio Nacionalno Audubon društvo (National Audubon Society). Navode kako će klimatske promjene uvelike utjecati na život ptica Sjeverne Amerike. Tijekom sljedećih 65 godina oko polovice od 650 vrsta ptica bit će prisiljeno na migraciju kako bi si osigurale hranu, uvjete za razmnožavanje i pronašle prostor za život. (nytimes.com)

15.09.2014. Russell Simmons: 'Učini si uslugu: prijeđi na veganstvo'

Russell Simmons ima savjet za svakoga u potrazi za dobrom karmom: postani vegan. Iznimno uspješan poslovni magnat i hip-hop ikona, koji je ujedno i vegan, posudio je glas u novom radio spotu za PETA-u kojem potiče druge da se prebace na prehranu temeljenu na biljkama. 'Restorani brze hrane su posvuda. Oni prodaju nezdrave proizvode, prepune masnoća. Ti proizvodi ubijaju okoliš i uzrokuje patnju životinja na nezamislivoj razini', kaže vlasnik Phat Farma koji također gostuje na PETA-inom radio spotu. Russell Simmons poziva na promjenu i kaže - 'Bori se. Učini si uslugu: Pokušaj postati vegan jer ti to zaslužuješ, to zaslužuje naš planet, to zaslužuju životinje.' Cilj kampanje jest potaknuti ljude da počnu razmišljati o svojem zdravlju te odaberu vegansku prehranu. Istraživanja su pokazala kako veganska prehrana bez brze hrane može drastično poboljšati zdravlje ljudi. (ecorazzi.com)

14.09.2014. Moby ponovo podijelio svoja razmišljanja o veganstvu

Veganski 'veteran' Moby već 28 godina ne upotrebljava životinjske proizvode, a povodom objavljivanja spota za najnoviji singl 'The Last Day' (s njegovog 11. studijskog albuma) ponovno je iskoristio intervju kako bi rekao ponešto o svom aktivizmu i veganskoj prehrani. Poznati pjevač rekao je kako je odgojen u progresivnoj intelektualnoj obitelji koja je Dan zahvalnosti i Božić provodila uz razgovore o politici, semiotici i umjetnosti čime su mu roditelji ukazali da bi svaki pojedinac trebao napraviti sve što može kako bi svijet učinio boljim mjestom. Iako u svojim pjesmama izbjegava pitanje politike i aktivizma, 2010. godine objavio je 'Gristle', knjigu eseja o farmama i konzumaciji mesa, a najavio je kako priprema novu knjigu o svom životu u New Yorku.(ecorazzi.com)

13.09.2014. Ilegalno krčenje odgovorno za uništavanje tropskih šuma

Sveobuhvatna nova analiza ukazuje kako je gotovo polovica (49%) iskrčenih tropskih šuma rezultat ilegalne sječe da bi se dobilo tlo za potrebe komercijalne poljoprivrede. Studija također pokazuje kako je većina tog nezakonitog uništenja potaknuta inozemnom potražnjom za poljoprivrednim proizvodima uključujući palmino ulje, goveđe meso, soju i proizvode od drveta. Osim razornih učinaka na biološku raznolikost, protuzakonito krčenje tropskih šuma za komercijalnu poljoprivredu godišnje proizvede 1,47 gigatona ugljika što je ekvivalent 25% emisije koja dolazi od fosilnih goriva u Europskoj uniji. (enn.com)

12.09.2014. Udomljavanje je fora
Akcija Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba 'Udomljavanje je fora', u suradnji s udrugom Prijatelji životinja i Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo, održat će se u subotu, 13. rujna 2014., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, uz slogan 'Svi volimo školu'. Edukacija ne samo da je vrlo važna nego je i obvezna, no to ne znači da nije zabavna s obzirom na to da djeca vole slušati o zaštiti životinja i vrlo brzo shvaćaju važnost njihove zaštite. Životinje nisu igračke, a ne bi trebale biti niti predmetom trgovine. Djeca brzo nauče da je udomljavanje bolje od kupnje, koliko je važno mikročipiranje i da kastracija pomaže životinjama. Pozivaju se svi zainteresirani da posjete informativni štand koji će biti postavljen na glavnome gradskom trgu te podupru edukaciju, uzmu informativne materijale i iskoriste mogućnost da pomognu u nabavi novog automobila za Petru i Sisi, kojim će moći dalje posjećivati djecu koja ih očekuju i ove godine u zagrebačkim školama. Stoga udomite psa i mačku, nemojte kupovati živa bića, jer ljubav se ne kupuje!
11.09.2014. Tom Hardy obožava nove kolege s filma, 3 pit bulla

U svom novom filmu 'The Drop' Tom Hardy se malo odmaknuo od uloga negativaca do nečeg posve drugačijeg: sad je veliki ljubitelj životinja. Glumac je oduševljen ulogom i na setu svakodnevno uživa s najboljim kolegama dosad: 3 pit bulla! Glavni lik u filmu je Bob (Hardy), konobar koji surađuje s mafijom kako bi zaradio što više novaca, a sve se jednog dana promijeni kada spasi malenog psića iz smeća, pit bulla kojeg nazove Rocco. Psić će biti zaslužan da Bob spozna pravu vrijednost života, a namjera filmske ekipe je i pokazati kako pit bull sam po sebi nije opasan pas, već žrtva medija i usađenih loših razmišljanja, koja je imao i Bob. Kako bi film bio što bolje snimljen, Rocca glume tri psića, a Hardy se zaljubio u svu trojicu. Redatelj filma, Michaël R. Roskam, sve je opisao jednom rečenicom: 'Kad spasimo psa, spasimo sami sebe.' (ecorazzi.com)

10.09.2014. Umjesto miševa lijekove će testirati umjetni ljudi

Svake godine u laboratorijima strada više od 90 milijuna životinja, no za tri godine će se lijekovi moći još preciznije ispitivati na strojevima s mikročipovima te uzgojenim umjetnim organima koji u detalje oponašaju ljudski organizam. 'Već smo razvili sustav s pet organa kako bismo ispitivali tretmane za astmu.' rekla je Geraldine Hamilton s Harvarda. (24sata)

09.09.2014. Indijski sud zabranio vjerska žrtvovanja životinja!

Aktivisti za prava životinja u Indiji ovih dana slave jer su uspjeli izboriti zabranu žrtvovanja svih životinja u sjevernim indijskim državama. Kao dio stare tradicije, početkom zime životinje poput ovaca ili koza bivale su ubijene kako bi se udovoljilo Hindu božanstvima, a sud je procijenio kako svake godine na ovaj način pati i umre njih tisuće. 'Nitko ne smije žrtvovati niti jednu životinju zbog vjere. Žrtvovanje izaziva užasnu bol i patnju nevinih životinja i taj barbarski čin ne može biti način približavanja Bogu ili božanstvu', zaključio je sud. Jedan od odvjetnika nije bio zadovoljan odlukom, navodeći kako je ona protivna dugogodišnjim vjerovanjima i običajima mnogih ljudi. Zabranu su predložili aktivisti za prava životinja koji su jasno izjavili da za stari 'običaj' nema mjesta u modernom društvu. (ecorazzi.com)

04.09.2014. ZeGeVege festival!

U petak 5. rujna, započinje sedmi po redu ZeGeVege festival održivog življenja. Dvodnevni festival okuplja preko 80 izlagača veganske hrane i kozmetike te ostalih ekoloških proizvoda i inovacija. Na Festivalu vas očekuje cjelodnevna svirka, mnoštvo radionica i predavanja, tombola, restorani i osvježenje. Svoju dozu zabave i relaksacije potražite 5. i 6. 9. na Trgu bana Jelačića. Cjelokupni program Festivala može se naći na www.zegevege.com.

03.09.2014. Prehrana bez mesa za smanjenje klimatski promjena

Kako bi se osigurale zalihe hrane u budućnosti, ali i spriječile daljnje klimatske promjene, potrebno je što prije smanjiti proizvodnju i konzumaciju mesa. Ovo je preporuka najnovije studije koju su izradili stručnjaci sa sveučilišta u Cambridgeu i Aberdeenu. Rast svjetske populacije, sve veća popularnost mesnih dijeta, pretvaranje šuma u pašnjake, uporaba gnojiva i emisija metana dovest će do porasta stakleničkih plinova za 80 posto u sljedećih 30 godina što će se direktno odraziti na klimatske promjene. Rješenje ovog problema, znanstvenica vidi u smanjenju otpada nastalog hranom i balansiranim dijetama koje podrazumijevaju manju uporabu mesa. (jutarnji.hr)

02.09.2014. Vlada Quebeca odbija spasiti lisice na farmi krzna

Vlasti iz Quebeca, konkretno Ministarstvo šuma, faune i parkova - MFFP, odbija spasiti oko 80 crvenih lisica koje se nalaze u nevolji na farmi krzna sjeverno od Montreala. Višestruki nadzor koji provodi MFFP u posljednjih nekoliko tjedana pokazali su kako se lisice nalaze u kritičnom stanju i pate od ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući dehidraciju, velik gubitak težine, prijelome noge, ozljede repa, prijelome zuba, infekcije uha i oka, unutarnje krvarenje i neuroloških probleme. Stanje tih lisica stalno se pogoršava. Stručnjaci i aktivisti za zaštitu i prava životinja upozoravaju na kršenja zakona o držanju divljih životinja u zatočeništu, no vlasti još uvijek ne poduzimaju korake kako bi se lisice spasile. (spca.com)

01.09.2014. Ekologija je važna!

Na Trgu bana Jelačića, 5. i 6. rujna 2014., u sklopu ZeGeVege festivala očekuje vas reciklažno dvorište. Informirajte se i naučite kako pravilo odvajati i odlagati otpad u kontejnere za reciklažu PET ambalaže, papira, stakla, baterija, limenki i biootpada. Više o ekologiji, pravima životinja, zdravlju i veganstvu saznajte na edukativnoj izložbi koju prijatelji životinja pripremaju samo za vas. Više informacija na www.zegevege.com.

Broj pronađenih vijesti: 12.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2014 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting