24.04.03. Još jedan apel da se pridružimo Europi

| More

Prijatelji životinja ispred Gradskog Poglavarstva

Ako su cirkuse sa životinjama mogli zabraniti Venecija, Beč, preko 50% općina u Velikoj Britaniji, Finska, Švedska, Danska. Grčka, Izrael i brojne druge zemlje i gradovi, može i Zagreb!

Nakon nekoliko prosvjeda ispred cirkusa Embell Riva na Zagrebačkom velesajmu, udruga Prijatelji životinja odlučila se napraviti korak dalje i otići direktno ispred Gradskog poglavarstva te na ulazu u zgradu još jednom pozvati gradske vođe da zabrane nastup cirkusima sa životinjskim točkama.

Pozivamo sve medije da poprate kratko mirno okupljanje ispred zgrade Gradskog Poglavarstva na Trgu Stjepana Radića, u petak 25. travnja 2003., s početkom u 11 sati.

Cilj okupljanja, kao i cjelokupne kampanje je zabrana nastupa cirkusima sa životinjskim točkama te želimo pozvati Gradonačelnicu Pavić da posluša naše argumente te da se uvjeri u potporu javnosti koju za takav prijedlog imamo. Sakupili smo brojne potpise za zabranu nastupa cirkusa sa životinjskim točkama te primili značajnu potporu hrvatske javnosti. Gotovo jednoglasno su se i sami mediji pridružili našim apelima da Zagreb ne da dozvolu gostovanju cirkusima koji koriste životinje.

Peticija se može potpisati na našim Internet stranicama www.prijatelji-zivotinja.hr ili na informativnim štandovima koji će biti postavljeni na Trgu bana Jelačića u sklopu programa Zelene akcije u petak i subotu, na Trgu Ante Starčevića ispred ulaza u Importanne centar u četvrtak 24. travnja, na Trgu hrvatskih velikana u petak 25. travnja i u Tratinskoj ulici ispred robne kuće u subotu 26. travnja, sve s početkom u 11 sati.

Najpoznatiji svjetski cirkus, quebeški Cirkue de Solei, odbija koristiti životinje te poručuje da je to okrutnost u kojoj nitko ne bi smio sudjelovati, jer životinje spadaju u prirodu, a ne kaveze. Na konferenciji za novinstvo prikazali smo sablažnjive snimke maltretiranja životinja u cirkusu: udaranje, izolaciju, usmrćivanje, izgladnjivanje i stavljanje divljih životinja u okove i kaveze. To su načini na koje se životinje treniraju i svaki cirkus koji koristi životinje sudjeluje u navedenom tretmanu. Kada bi postojao 'bolji' način tretiranja životinja u cirkusu, tada takvi cirkusi ne bi bili zabranjeni u brojnim zemljama zapadne Europe i zapadnog svijeta općenito.

Stoga tražimo da se i Zagreb priključi nizu etičkih gradova koji takvim cirkusima ne dozvoljavaju gostovanje. Iz tog razloga udruga će organizirati mirno okupljanje ispred zgrade Gradskog poglavarstva.

cirkus03ecirkus03ccirkus03d

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting