09.05.03. Posljednji ispraćaj cirkusa sa životinjskim točkama

| More

Posljednji prosvjed Prijatelja životinja ispred cirkusa na Velesajmu: nakon uspješne kampanje i velike podrške javnosti i medija Prijatelji životinja optimistični

IZNIMAN USPJEH PETICIJE I PROSVJEDA

Nakon više tisuća prikupljenih potpisa putem informativnih štandova diljem Hrvatske i preko Internet stranica vjerujemo u pozitivan ishod odluke Gradonačelnice Pavić vezane uz naš zahtjev za zabranom cirkusa sa životinjskim točkama u Zagrebu.

U petak, 9. svibnja 2003., s početkom u 19 sati, kod cirkusa na Zagrebačkom Velesajmu Prijatelji životinja održat će posljednji u nizu prosvjeda protiv cirkusa sa životinjskim točkama.

Cirkusi sa životinjskim točkama zabranjeni su diljem svijeta, od Venecije, Beča, Grčke, Velike Britanije, Danske, Švedske, Finske, SAD-a, Izraela, Australije do brojnih drugih zemalja i gradova na različitim kontinentima. Očekujemo da će se Zagreb pridružiti tom nizu gradova i u budućnosti ne dozvoljavati gostovanje cirkusima sa životinjskim točkama.

CIRKUS DA, ŽIVOTINJSKE TOČKE NE!

Nismo protiv cirkusa, niti protiv zabave, ali kako je životinjama cirkus sve osim zabavan, protivimo se cirkusima koji koriste životinje. Čak i svjetski najpoznatiji cirkusi odbijaju koristiti životinje za svoje točke, već se oslanjaju na umijeće svojih akrobata i zanimljivost njihovih točki.

Isključivo iz tog razloga tražimo da Zagreb ne podupire okrutnost prema životinjama te da na gradskom prostoru više ne dozvoljava mučenje i ponižavanje životinja u cirkusima.

U koji god grad ovaj cirkus dođe naši aktivisti će organizirati prosvjede i pozivati javnost da ne sudjeluje u okrutnosti, a od svojih gradskih uprava će tražiti zabranu budućih gostovanja. To je svjetski trend i dio borbe protiv nasilja nad životinjama i nadamo se da će vlasti u Hrvatskoj imati sluha za ovaj nužan korak.

Peticije kojima građani mogu pružiti podršku ovom zahtjevu mogu se potpisati na www.prijatelji-zivotinja.hr i na štandovima Udruge.

Na dan prosvjeda informativni štand će biti postavljen ispred robne kuće na Kvaternikovom trgu.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting