07.03.02. Krzno - nikad više!

| More

Udruga Prijatelji životinja kreće u novu kampanju, ovaj put vezanu uz proizvodnju krzna u Hrvatskoj. Kampanja će se sastojati od više dijelova, a počinje u četvrtak 7. ožujka 2002. godine performansom Roberta Francisztyja.

Cilj kampanje je da se Hrvatska pridruži zapadnim zemljama koje zabranjuju uzgajanje životinja za krzno, kao i izlov divljih krznaša. U početku kampanje podnijet ćemo zahtjev za inspekcijom uzgajališta životinja, odnosno farmi krznaša u Hrvatskoj kao i načina ubijanja životinja.

Kampanja će početi ovaj četvrtak, 7. ožujka a, nakon predavanja zahtjeva u ponedjeljak 11., u četvrtak 14. ožujka nastavljamo kampanju javnim prikazivanjem filmova o uzgoju krznaša na farmama te njihovom izlovom.

Performans 'Protiv korekcija kože i krzna' Roberta Francisztyja, koji započinje u četvrtak 7.3. 2002. u 16.30 ispred Zdenca života na Trgu maršala Tita, razmatra okrutnost nad životinjama uzgojenim u kavezima na farmama i lovno istrebljenje većine vrsta krznaša u prirodi kao najokrutnije primjere nemoralnog odnosa čovjeka prema životinjama.

Diljem svijeta, farme za uzgoj krznaša zatvaraju se i sve je više humane alternative okrutnoj modi. Spaljivanje bundi danas je svakodnevica koja je došla i do Hrvatske. Vrijeme je da se krzno zatvori u ormar prošlosti!

krzno_vatra

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting