20.05.21. Raskoš veganskih proizvoda na 10. VegeSajamu

| More

Prijatelji životinja s veseljem i ponosom najavljuju jubilarni VegeSajam

-15. lipnja 2021. od 8 do 20 sati na Trgu bana Josipa Jelačića zelena riznica veganskih proizvoda

Nakon duljeg vremena izostanka vedrih i pozitivnih događanja, udruga Prijatelji životinja priprema u srcu Zagreba pravu malu oazu optimizma i zdravlja. Ove godine ima poseban razlog za slavlje jer u utorak 15. lipnja 2021., od 8 do 20 sati, na Trgu bana Jelačića organizira jubilarni, deseti po redu VegeSajam. „S veseljem ćemo osvježiti i oživjeti središte Zagreba ponudom raznih proizvoda biljnog podrijetla, koji su namijenjeni svima. Osim prehrambenih proizvoda, na 10.VegeSajmu moći će se kupiti i kozmetički proizvodi koji nisu testirani na životinjama, a posjetitelji će moći i dobiti savjete i proširiti svoje znanje o veganstvu i pravima životinja na našem edukativnom štandu”, poručuju Prijatelji životinja i pozivaju sve građane da posjete ovogodišnji VegeSajam.

Na štandovima smještenima u zapadnom i središnjem dijelu Trga bana Jelačića, domaći proizvođači biljnih proizvoda nudit će gotove veganske proizvode, ali i ukusna i zdrava veganska jela koja će se pripremati na licu mjesta. Ovogodišnji VegeSajam dijelit će središnji gradski trg s Hrvatskim navijačkim veleposlanstvom „Mi Hrvati”, koji će prenositi utakmice Europskog nogometnog prvenstva. Na dan održavanja VegeSajma svi štandovi imat će u ponudi isključivo vegansku hranu, odnosno jela koja su pripremljena bez jaja, mesa, mlijeka, meda i proizvoda od tih životinjskih namirnica.

10. VegeSajam ujedno je i najava 13. ZeGeVege festivala održivog življenja koji će se održati početkom rujna na zagrebačkome glavnom trgu. „VegeSajam nije običan sajam, već je njegova uloga puno veća i važnija. VegeSajam je, prije svega, edukativnog karaktera pa na njemu možemo naučiti kako se bolje odnositi prema sebi, životinjama, planetu i drugim ljudima, a usput se možemo dobro zabaviti degustirajući ili koristeći promocije. Zato pozivamo sve da dođu zaraziti se pozitivnom energijom, smijehom i vedrinom u utorak 15. lipnja na Trgu bana Jelačića”, poručuju Prijatelji životinja.

Navode i da će kao organizatori VegeSajma, u skladu s propisanim odredbama, paziti na sigurnost svih posjetitelja dovoljno odmaknutim štandovima koji će odisati i mamiti ukusnom biljnom ponudom proizvoda i jela među kojima će svatko naći nešto za sebe, neovisno o načinu prehrane i zanimanju za zaštitu okoliša, životinje i vlastito zdravlje.

Prijatelji životinja podsjećaju da se na besplatni servis Vege izazov koji se nalazi na stranici www.veganopolis.net mogu prijaviti svi koji se žele upoznati s veganstvom i iskušati ga na 30 dana.

VegeSajam 2021 [ 408.33 Kb ]VegeSajam 2020 [ 432.70 Kb ]

Vezane teme

VegeSajam 2019 [ 788.74 Kb ]VegeSajam 2019 [ 519.50 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting